AFERS EXTERIORS

Tor defensa la “bona governança” en la conferència de la Francofonia

La ministra recalca la “importància de seguir impulsant la participació ciutadana”

Imma Tor a la conferència ministerial de la FrancofoniaSFGA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Afers Exteriors, Imma Tor, va defensar aquest cap de setmana la “bona governança” i la “importància d’escoltar els ciutadans i seguir impulsant la participació ciutadana” en la conferència ministerial de la Francofonia. La cita, celebrada a la ciutat africana de Yaoundé, al Camerun, va comptar amb la intervenció de la ministra, qui va recalcar “la necessitat d’apropar les institucions del país a la ciutadania i a la societat civil”.

En aquest sentit, Tor va recordar que el 2021 es va aprovar la llei de Transparència, accés a la informació pública i govern obert, que té com a finalitat “crear un pont” entre les institucions públiques i la ciutadania. La ministra també va destacar la creació de diversos mecanismes per fer efectiva la participació ciutadana telemàtica, amb la creació del portal www.visc.ad o la creació de la Visura Ciutadana.

La titular d’Afers Exteriors va reclamar la necessitat deseguirlluitant contra la desinformació, reiterant el suport andorrà a l’estratègiafrancòfona digital per millorar l’adquisició de competències digitals que té com a objectiu millorar l’adquisició de competències digitals potenciant el domini dels recursos educatius. “Una població amb un bon nivell educatiu serà capaç d’identificar la informació falsa i la desinformació”, va apuntar. La ministra també va posar sobre la taula la necessitat de seguir avançant per implementar accions concretes en la lluita contra el canvi climàtic tot recordant l’impacte que suposa aquest fenomen sobre els territoris de muntanya com Andorra, que a més són reservoris d’aigua.

La conferència també va permetre a Tor mantenirreunionsamb els seus homòlegs a Suïssa, Luxemburg i Mònaco, amb qui va tractar l’agenda bilateral i les qüestions d’interès mutu relacionades amb la UE.

tracking