Reportatge

Ideal perfil inversor

Un anunci de compra de cases amb inquilins causa controvèrsia. La immobiliària responsable defensa que és una operació en què tots guanyen.

Anunci de Casa House.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La problemàtica de l’habitatge és al cap de gairebé tots els ciutadans del país i situacions que podien passar desapercebudes ara són examinades de prop. Un anunci de Casa House publicat a Instagram va provocar la indignació a la plataforma de DenunciAND, on es va entendre com una amenaça en potència vers els llogaters.

La publicació llançava aquesta oferta: “Comprem propietats a Andorra. També amb llogaters.” Al grup de xat de DenunciAND es va interpretar que el llogater queda indefens i ha de marxar de la vivenda si el propietari decideix vendre, i un dels integrants de la plataforma feia aquesta reflexió: “És veritat que els propietaris es troben en un moment complicat i que se’ls ha de garantir certa seguretat i que no estiguin desprotegits, però també s’ha de saber que com a inquilins no estem protegits perquè clarament pot passar que venguin el pis en qualsevol moment i haguem de marxar.”

Sabrina Fernández, assessora comercial de Casa House, va refusar els comentaris i va afirmar que en realitat es tracta del contrari del que s’havia interpretat. “És una solució que busca ajudar les dues parts: inquilí i propietari, i, a més, és una operativa que es fa des de sempre, tot i que no és el més habitual.” L’assessora va exposar que aquesta operativa es posa sobre la taula sobretot als propietaris que han adquirit una propietat i l’han posat a lloguer, però, tot i així, no tenen ingressos suficients per fer front als pagaments. “Els informem que tot i haver-hi un lloguer, l’immoble es pot vendre, respectant sempre el contracte del llogater.” Fernández va subratllar que en cap cas finalitza el contracte ni es força l’inquilí a marxar, de cap de les maneres. “La llei mateixa impossibilita que es modifiqui el contracte”, va assegurar. “Sobretot ara que molts es prorrogaran”, va puntualitzar. Per al nou propietari és una forma de tenir el patrimoni rendibilitzat “amb la confiança de tenir bons inquilins”, són persones que no tenen pensat entrar-hi a viure i per això en aquest anunci s’especifica que aquestes transaccions són ideals per a perfils d’inversors.

Fonts del sector immobiliari van constatar que un dels propietaris que adquireix habitatges en aquestes condicions, amb inquilins, està en possessió d’un gran patrimoni, i el que busca precisament és obtenir una rendibilitat adquirint immobles que ja tinguin un llogater, perquè és una manera de tenir ingressos estables, valorant, a més a més, el fet de saber que “els llogaters són de confiança”, ja que venen amb una bona referència de l’anterior propietari.

tracking