TREBALL

L'USdA vol sancions més dures per a les empreses que abusen

Ubach planteja la prohibició de contractes públics i multes d’un milió

El secretari general de l'USdA.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general de la Unió Sindical, Gabriel Ubach, va reclamar un règim sancionador més dur per a aquelles empreses en què s’hagi constatat l’exercici de pràctiques abusives sobre els treballadors desplaçats. Per Ubach, les sancions de 30.000 i 40.000 euros interposades des del Govern, segons va explicar Conxita Marsol en l’entrevista al programa Parlem-ne, de Diari TV, no són prou dissuasives, com tampoc ho és la idea de Marsol de prohibir l’entrada de personal a les empreses on continuessin donant-se aquestes irregularitats.

Per Ubach, només les sancions milionàries, així com la prohibició que aquestes empreses puguin accedir a contractes públics, seria exemplificant: “La sanció ha de ser tan important què a ningú se li torni a passar pel cap repetir aquestes coses.” La repetició d’aquest tipus d’abusos per a Ubach no és més que la constatació que el sistema no funciona. “El problema és que als empresaris els surt més a compte pagar la sanció que aplicar les mesures correctes”, va afirmar.

Ubach va remarcar que també caldria revisar alguns dels aspectes de la legislació, com l’acomiadament lliure. “Aquí es poden acomiadar sense donar cap explicació”, va afirmar, tot recordant que, a més, l’acomiadat es queda sense seguretat social i no té cap mena de subsidi. “A Andorra es defensa la gent que abusa dels altres”, va concloure.

tracking