CULTURA

La Societat d'Autors i Drets Veïns ha repartit 226.000 euros entre creadors

El president de l'SDADV.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell General va publicara través del butlletí la resposta escrita a la consellera general del grup parlamentari socialdemòcrata Susanna Vela respecte a la gestió de la Societat d’Autors i Drets Veïns (SDADV).

Susanna Vela va preguntarper quèno s’han repartit encara els drets d’autor i drets de veïns per 593.060 euros corresponents a royalties entre els titulars. LaSDADVha informatGovern que de l’import indicat, l’any 2022 es van repartir 226.000 euros i en queden pendents 367.060, una xifra en la qual estan treballant.

Vela, en la seva bateria de preguntes, demanava per què no s’havia arribat a cap conveni de reciprocitat amb societats gestores de drets d’autor. LaSDADVva respondre que la societat ha formalitzat deu convenis amb societats homòlogues, concretament l’SGAE, l’SPA, l’Egedaagicoa, laVegap, l’Adagp, elCedro, l’Agedi, l’AIEi l’Aisge. I que addicionalment està en contacte per negociar un conveni amb altres societats homòlogues. Alhora,l’SDADV, ha informatGovern que és membre de laCisaci de l’IFFRO, que són associacions internacionals de societats de drets d’autors, les quals supervisen la seva evolució per concloure futurs convenis.

D’altra banda, Vela demanava per què si Govern tutelal’SDADVno s’haelaborat i aprovat el reglament per fer el repartiment de les tarifes i l’establiment dels programes informàtics per a l’aplicació del cobrament.L’SDADVrespon que l’entitat s’autofinança sense rebre capmenade subvenció o qualsevol altre tipus d’aportació econòmica pública o privada.

tracking