ôbit

Mor l'exdirector de la policia Lluís Betriu

L'exresponsable del cos tenia 70 anys i havia ocupat el càrrec entre el 2004 i el 2007

Lluís Betriu va estar a la policia durant 34 anysSFP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'exdirector de la policia Lluís Betriu va traspassar ahir als 70 anys. L'exmàxim responsable del cos de seguretat va entrar al servei d'ordre el 1973 i es va jubilar després de 34 anys de servei públic i la major part de la seva trajectòria professional va estar vinculada a l'àrea de policia judicial i investigació criminal, segons informa el cos.

Lluís Betriu Sebastià va ser nomenat comissari el 1999, l'any 2001 es va convertir en cap de la unitat central d'informació i va ser escollit director de la policia l'abril del 2004 pel llavors ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Cabanes, durant el mandat del cap de Govern Marc Forné. Betriu va ocupar el càrrec fins al 2007 quan es va jubilar. El cos de seguretat remarca que Betriu "va ser un policia de vocació que sempre va mostrar una gran implicació i abnegació" i destaca que va ser una figura "reconeguda en l'àmbit internacional" entre els cossos i forces de seguretat dels països veïns.

La policia ha fet públic un comunicat per lamentar la defunció de Betriu i traslladar el condol a la família i amics. La missa funeral per l'exdirector de la policia es celebrarà demà divendres a les 15.30 hores a l'església parroquial de Sant Julià i Sant Germà de Sant Julià de Lòria. La família rebrà el dol demà des de les 9 a les 12 hores del matí a la sala 1 de les vetlles del tanatori d'Escaldes.

tracking