ELECCIONS COMUNALS 17-D

DA treu múscul amb l'objectiu de governar a les set parròquies

La formació presenta unes llistes que conjuminen continuïtat i renovació

La formació va reservar una butaca per a Toni Martí.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Presentem candidatura a les set parròquies d’Andorra, cosa que no es pot dir de cap més partit.” Amb aquesta declaració de força va obrir ahir a la nit el congrés extraordinari de Demòcrates la secretària d’organització de la formació, Ester Vilarrubla. El partit, va remarcar el president, Xavier Espot, en un vídeo gravat des de París, on va viatjar per participar com a cap de Govern en la 42a Conferència general de la Unesco, ha esdevingut “el pal de paller” del país 12 anys després de la seva fundació. Ara, va remarcar, “tenim els millors candidats per donar continuïtat al projecte”.

El president de DA va assegurar que el partit representa “la centralitat” política. “Representem la ideologia amb què s’identifica la majoria de gent d’aquest país”, va assenyalar.

Per assolir l’objectiu de governar a totes les administracions comunals del país, DA ha confegit unes candidatures que conjuminen continuïtat i renovació. Continuïtat, perquè molts dels números u i dos de les llistes que ja han tingut responsabilitats de govern en els últims quatre anys aspiren a la reelecció. Renovació, perquè la resta de candidats que els acompanyen no han participat en la política comunal en l’última legislatura. A Canillo, el tiquet el formen Jordi Alcobé i Marc Casal. A Encamp, Laura Mas i Xavier Fernández. A Ordino, Maria del Mar Coma i Eduard Betriu. A la Massana, Eva Sansa i Roger Fité. A Andorra la Vella, David Astrié i Miquel Canturri. I, a Escaldes-Engordany, Anna Garcia i Gemma Bofarull. Mentre que a Sant Julià de Lòria, on DA es presenta amb Unió Laurediana, Sandra de la Rosa, Sergi Majoral i Samantha Bosque ocuparan el lloc 3, 4 i 8 de la llista.

Elcongrés va dedicar uns minuts a homenatjar Toni Martí, mort dilluns a l’edat de 60 anys. La formació va reservar una butaca de la filera del capdavant a l’excap de Govern. A més, abans de començar el congrés va projectar-se en pantalla gran un vídeo de resum de la trajectòria política del fundador del partit. En acabat, tothom va aixecar-se per aplaudir. L’ovació va allargar-se uns minuts.

tracking