El català no serà un requisit per als vigilants privats quan s'incorporin
El Govern modifica la Llei de seguretat per agilitzar les contractacions en el sector
Tenir el mínim nivell de coneixement de català no serà imprescindible per a un vigilant privat acabat d’incorporar a una feina. El Govern, a petició de les empreses del sector de la seguretat, ha decidit modificar alguns punts de la Llei de seguretat privada, tal com va explicar ahir el portaveu, Guillem Casal, en la roda de premsa posterior al consell de ministres. Ester Molné, ministra de Justícia i Interior, va proposar durant la sessió fins a tres canvis d’aquesta llei, aprovada el 2022.
“Es modula el requisit relatiu a l’acreditació del nivell de coneixement del català a través d’una incorporació d’una disposició que permet suplir la manca d’acreditació del nivell de coneixement requerit pel compromís de seguir una formació específica de català”, anunciava Casal. Tot i que no farà falta acreditar el català al principi, el portaveu va assegurar que més tard el treballador haurà de tenir un compromís “ferm” amb aquesta formació, i si no és així es revocarà “l’autorització de l’exercici de la professió i de la cancel·lació d’ofici de la inscripció del registre de seguretat privat”. Una altra novetat en el text és que s’atorgaran autoritzacions provisionals per exercir de vigilant com a personal de suport en funcions bàsiques i puntuals. Durant el primer mes, un treballador amb el permís provisional haurà de seguir un curs preliminar i un cop es convoquin les proves oficials s’hi haurà de presentar obligatòriament. Finalment, el darrer canvi és que no farà falta que un vigilant tingui el permís de conduir per treballar. Durant la roda de premsa, Casal va manifestar en reiterades ocasions que la seguretat és un pilar molt important per al Govern. Amb 426 vigilants privats legislats i davant l’augment de visitants i que cada vegada s’organitzen més d’esdeveniments esportius al país, el polític va justificar que per garantir la seguretat “es necessita una bona cooperació entre els agents de policia i els vigilants privats”. Per aquest motiu, el Govern va fer algunes modificacions per facilitar la incorporació de més vigilants privats.
+
Nova emissora francesa
El Consell General haurà d’aprovar si s’atribueix una freqüència de ràdio a l’emissora francesa France Info. Es tracta d’una cadena de serveis informatius pública del país veí del nord.
Dos bombers, a prova
El Govern va nomenar, en període de prova de sis mesos, dos bombers oficials de primera. Un càrrec de nova creació en què hauran de fer tasques com coordinar i realitzar projectes estratègics.
Reunió bilateral
El ministre d’Afers Exteriors de San Marino, Luca Beccari, viatjarà a Andorrà per tractar l’acord d’associació amb la Unió Europea entre els dos països. La visita serà dimecres 15 de novembre.
'NO' A LA PROPOSICIÓ SOBRE INVERSIÓ EXTRANGERA
El Govern ha valorat la proposició de modificació de Llei sobre la inversió estrangera que va presentar Concòrdia com a “no favorable”. L’executiu ho va anunciar ahir en el consell de ministres, argumentant que alguns punts ja es troben en el projecte de llei de l’impost sobre la inversió estrangera immobiliària del Principat. De totes maneres, en algunes mesures sí que s’hi ha mostrat d’acord. En un comunicat, Concòrdia va lamentar que el Govern ho hagi rebutjat. Davant d’això van demanar a l’executiu que retiri el projecte de llei de l’impost sobre la inversió estrangera immobiliària.