El model de creixement 'enganxa' la llista que disputarà el comú a CC

Ciutadans Compromesos tindrà aquest cop llista rival, la marca blanca Amb Seny, encapçalada pel conseller Guillem Forné

El model de creixement 'enganxa' la llista que disputarà el comú a CC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Participa, Concòrdia, PS, Somveïns i independents han confluït a Amb Seny, la marca blanca que liderarà Guillem Forné i que aspira a trencar l’hegemonia de Ciutadans Compromesos (amb Demòcrates de nou) a la Massana. Forné va celebrar ahir “l’entesa formidable de grups de diferents orígens” i va admetre que el “cavall de batalla serà l’urbanisme”, un model de creixement que, va manifestar, a la Massana ja ha llançat avisos com el problema d’abastiment d’aigua d’ara fa unes setmanes. Conscient d’això, la cap de llista de Ciutadans Compromesos (CC), Eva Sansa, va deixar clar que la qüestió de l’aigua és quelcom que li preocupa des de mitjan mandat i que si la ciutadania els torna a fer confiança afrontaran una revisió del pla d’urbanisme basada en allò que marquin els estudis de càrrega que haurien de tenir a final del primer trimestre del 2024.

Fa quatre anys en un dia com el d’ahir, el de tancament de llistes, Ciutadans Compromesos havia guanyat ja les eleccions en ser l’única candidatura. Sansa, que assumeix el lideratge després que Olga Molné decidís abandonar la primera línia política i no aspirar a la reelecció, celebrava ahir en clau de salut democràtica que aquest cop els massanencs tinguin més d’una opció per triar. “Sempre va bé tenir rival i que la gent tingui alternativa per votar”, admetia. La particularitat és que qui encapçala l’altra opció electoral ocupava el 2019 el número 7 de la llista de CC i ha seguit sent integrant de la majoria comunal malgrat les desavinences. “Tots anàvem amb el mateix programa electoral i xoca que el tinguem com a persona opositora, però tothom és lliure de fer el que consideri”, va acceptar Sansa. Forné, sobre això, va recordar que hauria volgut convertir-se en conseller de l’oposició, però que això l’hauria tret de qualsevol comissió, segons van marcar els informes jurídics. “Per això la figura del conseller amb veu discordant”, va apuntar.

Forné va impulsar Participa i la confluència que ara és Amb Seny s’ha enganxat principalment per la preocupació comuna per una gestió urbanística que no comparteixen. Referint-se a la crisi de l’aigua, va apuntar que sequera a banda “els últims avisos indiquen que alguna cosa no s’està fent massa bé” i que hi ha “un creixement desmesurat i no suficients recursos”. La candidata de CC va assegurar que independentment de l’episodi de restriccions d’aigua a causa de la sequera aquesta ja era una de les qüestions que tenien sobre la taula, amb mesures per “mirar d’optimitzar cada cop més la xarxa d’aigua” i més inversions. Sansa va afegir que si revaliden el triomf també afrontaran una revisió del pla urbanístic que es farà “adequant-se als estudis de càrrega”. El debat sobre el model de creixement està més que servit a la Massana.

El model de creixement 'enganxa' la llista que disputarà el comú a CC

tracking