Reportatge

La CANinada reuneix un centenar de persones i els seus gossos

Un centenera de persones participen en la primera CANinada per reivindicar que els propietaris de gossos no siguin discriminats en llogar un pis.

Participants en la CANinada, ahir a l'avinguda Carlemany.V.G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un centenar de persones van aplegar-seahiral matí al parc de la Mola d’Escaldes-Engordany en la concentració organitzada per l’associació Nami per reivindicar que els propietaris de gossos no siguin discriminats a l’hora d’accedir al lloguer d’un pis.

La presidenta de l’associació, Desirée Abarca, va recordar en declaracions als mitjans de comunicació que els gossos “són part de la família”. Els manifestants van començar la CANinada passades les onze del matí, passejant juntament amb els seus gossos per l’eix comercial de la parròquiaamb cartells i crits com “els gossos són família”, “no hi ha dret, volem viure amb ells” i “habitatge digne amb els nostres gossos”. Els participants van arribar, escortats per la policia, fins ala plaça del Poble d’Andorra la Vella, on Abarca va llegir un manifest, molt aplaudit pels assistents. “Volem fer una crida a immobiliàries, propietaris de pisos, comuns i el Consell General i que es reconegui que un gos és part inalienable de la família. És per això que demanem el dret a un habitatge digne amb gossos”, va afirmar Abarca cap al final de l’al·locució.

Per la seva part, una altra de les organitzadores de la CANinada, Emma Le Corre, va afirmar en declaracions al Diari: “Si tens un animal, encara que no sigui un gos, és molt més complicat trobar pis. La societat ha d’acceptar que hi ha gent que sí que vol tenir animals a casa. Espero que més actes com aquest ens ajudin a fer entendre que els gossos, i els animals en general, també són part de la família.”

Una de les manifestants, Cristina Llanas, va alertar que cada vegada més famílies es veuen forçades a haver de renunciar a tenir les mascotes a casa: “És injust que el problema actual d’accés a l’habitatge faci que tots aquests animals que formen part del nucli familiar s’hagin de portar a la gossera.” Com a solució als eventuals problemes que pot generar la presència d’un gos en un habitatge, Llanas proposa que es contractin assegurances per cobrir “possibles desperfectes”.

tracking