SALUT

Els psicòlegs celebren que s'hagi fet un pas més en les visites online

Troben positiu que es pugui fer un 80% de sessions online tot i que volien el 100%

Façana de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’increment del percentatge de visites que es podran fer de forma telemàtica amb els psicòlegs convencionats va ser benvingut pel Col·legi de Psicòlegs (Copsia). Sílvia Palau, presidenta de Copsia, va explicar que des del col·legi “considerem adequat que s’hagi pogut reconsiderar, perquè ara, sense aquesta limitació podrem abastar molts més destinataris que necessiten aquest servei”.

En un principi, el conveni establia que només es podrien fer el 50% de visites telemàtiques als psicòlegs convencionats, mentre que el 50% restant s’hauria de fer presencialment, un requisit que no acabava de convèncer el Col·legi de Psicòlegs, ja que ells havien demanat que la totalitat de les visites es poguessin fer online. Al respecte, Palau va afirmar que comprenien que la primera de les visites hagués de ser presencial però no veien la necessitat de presencialitat en la resta de sessions. Finalment el Consell va aprovar a principis de novembre que els estudiants a l’estranger, o les persones amb un context justificat, poguessin ser atesos telemàticament en el 80% de les sessions, mentre que les restants haurien de ser presencials, especialment la primera.

Al respecte, Palau va insistir a agrair que s’hagués modificat: “Agraïm aquest esforç i que finalment s’hagi pogut canviar, tot i que ja ho reclamàvem d’entrada.”

D’altra banda, des del Col·legi de Psicòlegs es va voler remarcar que en aquesta qüestió hi havia hagut una manca de comunicació: “Ens ha sobtat assabentar-nos d’aquesta mesura a través de la premsa”, va afirmar Palau. En aquest sentit, el col·legi va expressar la necessitat que se’l mantingués informat des de govern: “Agrairíem una mica més de comunicació en tots els temes que afecten el col·lectiu”, va expressar Palau.

tracking