judici

Reobert el cas per blanqueig pels comptes a BPA d'una senadora

Un batlle els cita a declarar per videoconferència

Sylvana Beltrones.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La justicia andorrana ha reobert la causa per blanqueig de capital contra Manilo Fabio Beltrones, expresident del Partit Revolucionari Institucional (PRI) i una de les figures més rellevants de la política mexicana; i la seva filla Sylvana Beltrones, senadora de la formació. Un batlle d'Andorra ha citat a declarar els dos com investigats, segons publica el diari El País.

El batlle Joan Carles Moynat, de la Secció Especialitzada 1 d'Andorra, va remetre el març passat una comissió rogatòria a les autoritats mexicanes en la qual sol·licita la declaració per videoconferència de Beltrones i de la seva filla.

Cal recordar que la Fiscalia General de Mèxic investiga Manlio Fabio Beltrones; la seva filla Sylvia Beltrones; i la seva dona, per presumptes irregularitats relacionades amb comptes ocults d’aquestes dues últimes a BPA. Sánchez va obrir entre 2008 i 2009 a BPA dos comptes –un al seu nom i l’altre amb el màxim nivell de privacitat, numerada– que no van arribar a tenir moviments. La mare de la senadora va declarar a BPA que la seva intenció era dipositar en aquesta institució financera 2,8 milions de dòlars de la suposada venda de dos apartaments a Miami.

tracking