Reportatge

El fiscal no acusa

En el judici la part acusadora, que residia a Andorra, no s’hi va presentar, mentre que l’acusat, provinent d’Itàlia, sí que ho va fer.

La sala on es va realitzar el judici.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El fiscal va retirar ahir l’acusació contra un home processat per amenaces no condicionals amb arma i maltractament en l’àmbit domèstic davant d’un menor perquè la part denunciant no es va presentar al judici. Al processat, que viu actualment a Itàlia i es va desplaçar d’aquest país fins a Andorra per ser jutjat, se li va retirar l’acusació perquè la part deunciant, resident a Andorra, no hi va acudir i tampoc va agafar el telèfon quan els membres del Tribunal de Corts li van trucar per localitzar-la. De fet, tal com va mencionar l’òrgan durant el judici, el mòbil el tenia apagat i, per tant, no van poder conèixer la seva versió dels fets.

El litigi es remunta al 2001, quan la parella es va casar. Després de quinze anys de matrimoni, el 2016 va començar el procés de divorci i es va acabar concedint un any després amb una sentència des de Veneçuela. La part acusadora denunciava que el 2016 va rebre un cop de sabata i a final d’aquell mateix any, un cop de puny. Fets que el processat va negar. El 2017 el va tornar a denunciar per l’episodi pel qual se’l va jutjar ahir. Segons la víctima, l’home la va amenaçar amb un ganivet i davant d’un dels fills, menor d’edat. El processat va al·legar que estava a la cuina cuinant i que no la va amenaçar. També va reiterar en nombroses ocasions que mai la va arribar a insultar, ni amenaçar, ni la va agredir. A més, l’acusat va manifestar que la part denunciant va assetjar la seva nova parella amb qui va començar a sortir durant el procés de separació i inclús va fer el mateix amb ell. Abans de tot això, el processat va explicar que havien de vendre un apartament que tenien els dos i que aquest no va rebre cap quantitat per la venda de l’immoble, mentre que la part acusadora es va quedar l’import total sense haver-ho acordat, de més d’un milió.

Després d’exposar tots aquests fets, els magistrats van proposar la suspensió de la vista oral perquè la part acusadora no va fer acte de presència al judici del Tribunal de Corts. La defensa de l’acusat, però, va demanar que no fos així perquè el seu client havia vingut des de l’estat transalpí, on viu i treballa. Davant d’això, el tribunal es va reunir a porta tancada per fer una deliberació i al cap de 10 minuts, aproximadament, va decidir de no suspendre’l. La decisió es va prendre atenent la situació, ja que la part denunciant no s’havia presentat, malgrat que viu al Principat i que el mòbil el tenia fora de servei quan se li va telefonar. Després el fiscal va decidir retirar l’acusació formulada contra l’implicat. La sentència es publicarà el20 de desembre.

tracking