NOVETATS A LES ESTACIONS

Grandvalira estrenarà a l'hivern cinc quilòmetres de pistes d'esquí

La temporada d’hivern arrencarà el proper 1 de desembre i finalitzarà el 7 d’abril

El pla de la Caubella, a Pal Arinsal.Grandvalira

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra Turisme i Grandvalira van presentar ahir les novetats corresponents a la campanya d’hivern, que arrencarà l’1 de desembre i finalitzarà el 7 d’abril, sempre que les condicions meteorològiques acompanyin. Enguany és la segona temporada conjunta d’Ordino Arcalís, Pal Arinsal i Grandvalira. Pel que fa a la inversió, es destinaran 34,5 milions d’euros, 21,5 milions corresponen a la inversió a Grandvalira, 11 milions d’euros a Pal Arinsal i dos milions d’euros a Ordino Arcalís.

La novetat principal són els cinc quilòmetres extra de pistes que enguany tindrà el sector de Canillo. Amb aquesta nova zona, l’oferta esquiable puja fins als 308 quilòmetres a tot el país. L’ampliació del domini es farà gràcies a l’habilitació d’una nova àrea esquiable a la zona d’Encampadana, a Canillo, gràcies a la instal·lació del telecadira Seig, que ha permès la creació de tres noves pistes vermelles. Així, Grandvalira compta ara amb un total de 215 quilòmetres, 140 pistes per a tots els nivells i 76 remuntadors, mentre que Grandvalira Resorts creix fins als 308 quilòmetres. Paral·lelament, també s’estrena una central de neu a la mateixa zona aprofitant un edifici de serveis més proper que augmenta la capacitat d’innivació al sector Canillo.

Una altra novetat de la temporada que es va presentar ahir és el reforç de la garantia de neu, ja que Grandvalira ha adquirit 110 innivadors de cultiu amb els quals s’espera que la demanda de neu estigui coberta durant tot el transcurs de la campanya d’esquí. La xarxa d’innivació, va apuntar Juan Ramón Moreno, director de Grandvalira, “és un dels pilars on Grandvalira Resorts destina grans esforços, per tal de seguir oferint la garantia del 66% dels dominis innivats”. Els 110 innivadors de neu de cultiu aniran destinats a augmentar l’oferta de neu en certs punts on altres anys era més escassa i a substituir models anteriors que suposaven un consum energètic més elevat. Els nous models, segons va afirmar Moreno, consumiran un 90% menys d’energia.

Les estacions d’esquí del Principat han fet un pas més per la sostenibilitat. Durant la presentació Moreno va remarcar que actualment les pistes d’esquí generen el 25% de l’energia que necessiten per funcionar. Per separat, Ordino Arcalís produeix el cent per cent de l’energia que consumeix, per tant, és autosostenible. La segona estació que s’atansa més a l’autosuficiència és la de Pal Arinsal, que produeix un 37% de l’energia que gasta al llarg de l’any. Finalment, Grandvalira és l’estació que menys energia genera i només recupera el 6% del que gasta amb l’autoproducció.

NOVETATS

NOVES ZONES D’ESQUÍ

S’amplia el domini amb l’habilitació d’una nova àrea esquiable a la zona d’Encampadana, a Canillo, gràcies a la instal·lació del telecadira Seig.

GARANTIA DE NEU

Les pistes tindran 110 nous innivadors de neu de cultiu, entre els quals, els que substitueixen models anteriors per unitats d’última generació que consumeixen un 90% menys d’energia.

PISTES SOSTENIBLES

Les estacions del país generen el 25% de l’energia que gasten. Destaca Ordino Alcalís, que és 100% autosuficient.

tracking