RELACIONS INTERNACIONALS

Standard & Poor's manté l'avaluació positiva d'Andorra

L’agència destaca el treball fet per a l’acord d’associació amb la UE

Façana de la seu central a Nova York.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’agència d’avaluació Standard & Poor’s (S&P) va publicar ahir la qualificació d’Andorra i la manté en BBB+/A-2 amb perspectiva positiva, una posició que el país va assolir el maig d’enguany. Segons l’informe, aquesta perspectiva respon a les previsions de reducció de l’endeutament públic del país respecte al PIB, així com a l’aplicació de reformes estructurals per reduir els riscos per l’estabilitat financera.

Segons va informar Govern en un comunicat de premsa, l’informe destaca el treball per assolir un acord d’associació amb la Unió Europea, especificant que la negociació comportarà un alineament major del marc legal de regulació i supervisió del sistema financer, “revertint en un reforçament de la resiliència del sector”.

L’estudi indica que Andorra disposa d’una “sòlida posició exterior”, en particular pels elevats superàvits per compte corrent, la qual cosa reflecteix la rendibilitat dels sectors turístic i financer. Subratlla, a més, de forma positiva el manteniment de polítiques orientades a l’estabilitat macroeconòmica, així com el treball legislatiu que s’està duent a terme per garantir la sostenibilitat del sistema de pensions.

S&P va remarcar la millora de la transparència de les dades estadístiques i va encoratjar a l’executiu a seguir “augmentant la confiança en la fortalesa de la posició externa d’Andorra”.

tracking