SALUT

Detectat un brot de covid al centre sociosanitari El Cedre

Onze residents han estat diagnosticats amb símptomes lleus

Residents del centre sociosanitari.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El centre sociosanitari El Cedre ha detectat un brot de covid amb onze contagiats entre els usuaris de la primera planta, segons va informar ahir el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària. Totes les persones afectades pel virus presenten simptomatologia lleu, s’assenyala al comunicat de la parapública.

Els interns de la planta afectada per la infecció, on hi ha trenta usuaris, han quedat aïllats en aquest espai durant uns dies i la direcció demana que no es facin visites al centre sociosanitari si no és imprescindible. Per a les persones que hagin de visitar un familiar és obligatori portar mascareta FFP2, fer-se un test d’antígens i restar a l’habitació durant tot el temps de la visita.

La direcció d’El Cedre va indicar ahir en una comunicació als familiars de tots els residents del centre geriàtric de Santa Coloma que lesfamílies de les persones grans afectades pel virus ja han estat informades de la situació.

Cal recordar que a l’octubre el Govern va aprovar el decret de declaració de la fi de la situació d’emergència sanitària causada per la pandèmia de la covid-19, després de la declaració de la fi de l’emergència sanitària per part de l’Organització Mundial de la Salut. El decret recull la derogació de les mesures aprovades durant la pandèmia per part de l’executiu, que van permetre disminuir els contagis i controlar els efectes de la malaltia.

tracking