Anna Vibes

“La novel·la romàntica té un encant inigualable”

L'escriptora Anna Vibes.A. V.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Anna Vibes va néixer a Andorra el 1992. Treballa com a TCAI en un geriàtric, on va trobar la seva vocació cuidant dels altres. Escriure és la seva passió. Divendres vinent presenta novel·la a la llibreria La Trenca a les 19 hores.

Com va sorgir la idea per escriure ‘Nuestro estúpido intento de solucionar el mundo’?

La inspiració per a Nuestro estúpido intento de solucionar el mundo va venir d’una barreja de passions: la literatura, l’amor, el surf i la devoció per les illes Canàries, especialment per Fuerteventura. Va ser com ajuntar els ingredients d’un còctel: l’herència familiar, l’amor per les illes, la passió pel surf i per l’oceà, l’estima a la família i el poder de la imaginació. El resultat va ser aquesta història, on es fusionen tots aquests elements per crear una narrativa única i vibrant.

De què tracta?

És una història d’amor, un enemies to lovers de manual. Comença amb el retrobament nadalenc de quatre germanes, acompanyades de les seves parelles i fills. Tot canvia quan l’Olímpia, una de les germanes, rep una trucada del seu millor amic, l’Enrique. Ell proposa començar l’any noua Fuerteventura, on resideix la seva família. En aquesta travessia, s’entrellacen els fils de l’amor, la superació personal, els conflictes familiars i la màgia d’un lloc tan especial com Fuerteventura.

Quant de temps va trigar a escriure’l?

Treballant a jornada completa a El Cedre, escriure un llibre és tot un desafiament, cada minut compta el doble! El procés d’escriptura en si van ser uns sis mesos. En tenir-ho tot planificat i detallat les paraules sortien soles.

Es va inspirar en alguna cosa en concret per escriure el llibre?

Tots tenim les nostres muses, jo en concret soc fan de xafardejar a les xarxes socials, d’on trec molta informació. Vivim en un món on tot es fa públic i això s’ha d’aprofitar d’alguna manera.

El seu gènere preferit?

La novel·la romàntica té un encant inigualable per a mi. Em fascina la complexitat de les relacions humanes que s’exploren a través de les històries d’amor. És un gènere que va més enllà del típic “i van viure feliços per sempre”, mostrant les complexitats de l’amor, la superació d’obstacles i la força emocional dels personatges.

Per quina raó es va iniciar en el món de l’escriptura?

Arran de la pandèmia i que em dedico a la sanitat, necessitava desconnectar. I l’escriptura va ser una eina poderosa per comunicar les meves emocions, idees i somnis. Vaig descobrir que les paraules tenen un poder immens, la capacitat de connectar amb altres persones i de transportar-les a altres mons.

tracking