ART SOSTENIBLE

El L'Andart tanca l'edició d'enguany amb més de 60 obres d'arreu del món

La temàtica ha girat al voltant de l’economia circular i les pràctiques artístiques sostenibles

Una exposició del L'Andart.L'ANDART

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La cinquena edició del L’Andart va cloure ahir amb més de seixanta obres arribades d’arreu del món i amb molta expectació per veure i conèixer propostes innovadores, presentacions artístiques avantguardistes i instal·lacions interactives, així com altres formes d’expressió creativa, que, per primera vegada, van tenir lloc íntegrament al nucli urbà de Sant Julià de Lòria. Una altra novetat d’enguany va ser el canvi de dates, ja que ha passat de celebrar-se a l’estiu a tenir lloc a la tardor.

El L’Andart és un festival andorrà que posa en valor l’expressió artística com a element de reflexió davant els reptes actuals de la societat i com a forma d’implicar la ciutadania en els processos creatius, configurant espais d’intercanvi i de convivència cultural. Enguany, l’objectiu va ser promoure una conversa interactiva sobre l’economia circular, aquella que preveu reutilitzar les vegades que sigui possible els objectes per donar-los una nova vida. Aquesta proposta, segons apunten els responsables, va arribar en un moment que la crisi energètica i l’impacte del canvi climàtic són més forts que mai. Aquest missatge a favor del medi ambient el van emmarcar sota el lema de l’edició del 2023 La muntanya en circulació, que remetia directament a la necessitat de repensar de quina manera consumim i ens relacionem amb el medi.

Aquest eslògan va ser el punt de partida per als artistes que van presentar obres de la mostra, però també per implementar des de l’organització pràctiques sostenibles amb relació a la gestió de residus, el reaprofitament del material i altres iniciatives ecològiques en el marc del desenvolupament de la mostra.

L’ideòleg i comissari de la biennal, Pere Moles, va mostrar-se satisfet amb la mostra amb el convenciment que el L’Andart era “una ocasió propícia perquè art i ciutadania puguin establir un diàleg obert entorn dels grans temes de l’actualitat”. Moles també va destacar la qualitat de l’art i va acabar afirmant que durant “dos mesos els andorrans han pogut gaudir d’un bon art”.

Un dels centres neuràlgics de l’activitat va ser l’antiga fàbrica de tabacs CATSA, que va allotjar una mostra d’artistes d’Andorra i de San Marino, país convidat en aquesta ocasió.

A més, l’edició del 2023 es va centrar en la logística, la seguretat i l’accessibilitat pels visitants del L’Andart.

tracking