INDEMNITZACIONS

El TS espanyol confirma les quantitats pel 'cas Nadia'

La sala penal ha desestimat el recurs que van interposar els pares

Els pares, Fernando Blanco i Margarita Garau.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Suprem espanyol (TS) ha rebutjat els recursos presentats pels pares de la menor Nadia, Fernando Blanco i Marga Garau, contra la sentència que va confirmar les indemnitzacions que han d’abonar a les persones que van fer donatius per als tractaments mèdics, després de ser condemnats per estafa per utilitzar la malaltia de la nena, afectada de tricotisdistròfia, com a engany per aconseguir diners.

L’Audiència Provincial de Lleida va condemnar els pares a tres i cinc anys de presó per estafa agreujada i va establir la responsabilitat civil que havien de pagar conjuntament i solidàriament els perjudicats.

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de Catalunya va anul·lar aquesta sentència exclusivament pel que fa a la responsabilitat civil fixada a favor de la “resta dels perjudicats”, ordenant retrotreure la causa perquè el mateix tribunal individualitzés els perjudicats i els imports de les donacions que havien de recuperar.

L’Audiència Provincial de Lleida va dictar una nova sentència afegint aquesta qüestió de la responsabilitat civil, que va ser confirmada pel TSJ de Catalunya, la decisió de la qual és contra la que recorren ara els pares i el Suprem desestima. A la sentència, la sala recorda que es van destinar 2.707 euros a despeses mèdiques de la menor a la Clínica Universitària de Navarra.

tracking