Sanitat

El nou conveni de transport sanitari estableix les guàrdies obligatòries

A canvi, els treballadors guanyen algun plus, com el d’antiguitat o el de conducció

Una ambulància fent un servei.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conveni pactat entre l’empresa concessionària del servei de transport sanitari, Andorrana de Transport Sanitari, i els treballadors estableix l’obligatorietat d’estar disponible en cas de ser necessari un trasllat fora del país. Fins ara, els treballadors defensaven que aquestes guàrdies d’atenció continuada havien de ser voluntàries, però ha estat un dels punts en què l’empresa s’ha mantingut ferma. “Això implica també que aquestes guàrdies ja no es cobren com un extra a part”, va explicar Natalia Valdeavero, la delegada sindical.

A canvi, els treballadors obtenen una compensació econòmica amb l’establiment de plusos com el d’antiguitat, una paga extra, i el de conducció. “En l’àmbit econòmic, el conveni implica una millora”, va afirmar Valdeavero.

El punt de desacord és el fet que, segons la delegada sindical, “la garantia de pagament no està confirmada, perquè va supeditada al fet que el SAAS faci una injecció econòmica al conveni col·lectiu”. D’aquesta manera, els pagaments dels plusos esmentats es farien amb caràcter retroactiu i per al sindicat això és inacceptable: “El que no pot ser és que el conveni entri en vigor i es reconegui la part obligacional des del primer dia, i no estigui recompensat econòmicament.” Segons Valdeavero, de moment estan en espera de com es resol.

De la totalitat de treballadors –són 28– dotze hi van votar a favor i cinc hi van votar en contra. Per Valdeavero, la manca de garantia de pagament va provocar els vots en contra. Molts no van participar-hi per portar menys de sis mesos a l’empresa.

tracking