HABITATGE

Estudi de l'ARI per conèixer el perfil de les persones que estan buscant un pis de lloguer

L’ARI reparteix formularis sobre la cerca d’habitatges a les agències i entitats públiques

Un edifici en construcció.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra Recerca i Innovació (ARI) ha treballat, a iniciativa del Govern d’Andorra, per crear una enquesta adreçada a analitzar les característiques i necessitats de les persones que busquen habitatge al nostre país.

Aquesta enquesta es farà de manera contínua i periòdica per fer una anàlisi de les dades recollides. Els resultats seran adreçats de manera pública i se’n farà difusió a la pàgina web de l’ARI.

Per arribar als ciutadans que puguin estar en situació de cerca de pis, Andorra Recerca va enviar un comunicat a les immobiliàries del país per tal que col·loquin un expositor amb un codi QR a la vista dels clients i que se’ls animi a contestar l’enquesta que apareix quan escanegem el codi. D’altra banda, l’expositor també estarà present en llocs d’atenció al públic de l’administració.

Un cop s’escaneja l’enllaç del codi QR, s’arriba a una web on s’explica la finalitat de l’anàlisi. Després, s’accedeix a la primera pregunta de les 17 que componen l’enquesta, “està cercant habitatge actualment?”, si votem que no, l’entrevista finalitzarà, però si diem que sí, apareixerà la següent pregunta que llegeix, “des de quan fa que busca habitatge?”.

A continuació, haurem de contestar diverses qüestions més com “quin és el motiu de la seva cerca d’habitatge?” o “on busca habitatge?”. En algunes preguntes podrem marcar diverses opcions o fins i tot escriure la nostra resposta, com és el cas de la pregunta “per quin motiu busca en aquests llocs?”, on, si el motiu que es pugui tindre no s’identifica amb cap de les opcions, es podrà introduir un text nou.

Un altre punt pel qual passa el test és, “quin és l’ús principal que donarem a l’habitatge?”, aquí el test voldrà saber si l’habitatge que l’enquestat està buscant anirà destinat a l’ús propi, al lloguer o, fins i tot, es podrà respondre que s’està cercant una vivenda per “deixar-la buida”.

D’altra banda, l’entrevista també inserirà sobre la situació actual de l’habitatge dels enquestats, ja que s’haurà de respondre si s’està residint a un pis o a una casa, de quants dormitoris es disposa i els metres quadrats de la vivenda que es tingui en propietat.

Finalment, s’haurà de contestar sobre les dades personals de cadascú i caldrà detallar l’edat, els ingressos que es volen destinar, si es disposa del permís de residència a Andorra, la nacionalitat i quina activitat laboral es té.

tracking