Oci

Caminada a la Ruta del Ferro per la setmana de la pedra seca

L'esdeveniment ofereix tres activitats més fins a l'11 de desembre

El camí de la Ruta del FerroFacebook Apapma

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La quarta edició de la setmana de la pedra seca se celebra enguany del24 de novembre al 3 de desembre i oferirà quatre activitats per a tots els públics durant els pròxims dies, entre altres, una caminada guiada per la Ruta del Ferro d'Ordino.Segons ha informat el Govern a través d'un comunicat, es tracta de reivindicar el llegat patrimonial de les construccions de pedra seca i contribuir a la seva preservació, alhora que es dona a conèixer les diferents tècniques que s'han fet per a la producció i gestió del material.

La caminada guiada té com a objectiu descobrirmurs i construccions en pedra seca i tindrà lloc aquestdissabte 25 de les 10 hores a les 14 hores a la Ruta del Ferro d'Ordino, on també s'organitza un taller de dibuix a l'aire lluny pel dissabte 2 de desembre de les 11 hores a les 13.30 hores amb l'artista Arnau Sánchez. També tindrà lloc una conferència sobre arqueologia i l’ocupació humana a l’alta i mitja muntanya d'Ordino a l'Auditori Nacional d'Andorra acàrrec d'Ermengol Gassiot, doctor en prehistòria del grup d’arqueologia d’alta muntanya de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Les jornades tancaran amb unconcurs fotogràfic a Instagram on els participants hauran de presentar les seves imatges per optar a un premi de 300, 200 i 100 euros, respectivament. El guanyador es revelarà el dilluns 11 de desembre.

Les persones que desitjin formar part d'alguna activitat hauran de reservar prèviament al telèfon +376 844 141 o a través del correu electrònic contacte_patrimoni@govern.ad.

Cal recordar que Andorra, juntament ambIrlanda, Àustria, Bèlgica i Luxemburg,ha presentat una candidatura d’ampliació d’aquest reconeixement per formar part de la inscripció a la Llista representativa del patrimoni cultural immaterial.

tracking