Neu

Perill d'allaus nivell 3 a partir de demà al nord del país

Meteorologia manté l'avís groc a tot el país per vents forts

Neu al Pas de la CasaGrandvalira

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Meteorologiaha anunciat que demà s'aplicarà el grau 3 del perill d'allaus a la zona nord del país per les precipitacions de neu que van començar a afectar ahiri que s'han allargat avuii per un augment detemperatures que s'espera durant el dia de demà. L’avís groc per vents forts es manté a tot el país fins a la nit amb ràfegues que van en direcció del nord a l'est, en què les més intenses poden arribar als 110 quilòmetres per hora.

El temporal de neufa necessari l'us d'equipaments per accedir a territori francès i les autoritats veïnes mantenen la prohibició de pas als vehicles superiors a 19 tones, que ja es va aplicar ahir a la tarda. Mobilitat té activada la fase groga a les zones altes del país i des des passades les tres de la tarda les restriccions són per passar el Incles a la General 2, El Serrat ala General 3 i per pujar al coll de la Botella a la General 4.

Les dificultats per circular per la presència de neu a la calçada han afectat durant el matí diversos trams de la xarxa viària a les parròquies de Canillo, Ordino i la Massana. La fase groga obliga a circular amb pneumàtics especials o equipaments, no superar els 60 quilòmetres per hora i va restar prohibida la circulació de motocicletes, ciclomotors i VPM.

Mobilitat va recomanar consultar l’estat de les carreteres abans de desplaçar-se i Protecció Civil va demanar precaució davant la manca de visibilitat, a banda d’insistir que els cotxes han d’estar preparats per a les inclemències hivernals amb rodes de contacte o amb cadenes al maleter per si cal posar-les.

Les xarxes socials de les estacions de Grandvalira Resorts mostraven ahir les imatges de les pistes emblanquinades i la previsió és que la cota de neu baixi fins als 1.300 metres avui al matí, acumulant-se 30 centímetres a partir dels 2.500 metres d’altitud, 15 centímetres als 2.000 i 5 a partir dels 1.500.

tracking