electricitat

FEDA inaugura la línia d'alta tensió entre Encamp i Grau Roig

Només quedava instal·lar l'últim tram de la xarxa entre l'estació de la Gonarda i Encamp

Finalització de la línia d'alta tensió Encamp-Grau Roig.FEDA

detail.info.publicated
Roger Saladrigues

Creat:

Actualitzat:

La línia d'alta tensió que ha de connectar Grau Roig, Ransol, la Gonarda i Encamp ja està en funcionament després que hagi finalitzat la instal·lació de l'últim tram que faltava entre l'estació de la Gonarda i la d'Encamp. La línia ja està operativa després de sis mesos de treballs i d'una inversió de 18 milions d'euros.

"Amb això es conclou un projecte important pel país", ha assegurat Marc Calvet, director d'enginyeria de Forces Elèctriques d'Andorra (FEDA).
Segons el director, la nova estructura"triplica la seva capacitat i això ens permet tenir una flexibilitat energètica important que permet absorbir noves energies renovables i a més millora la seguretat en cas d'avariesi manteniment". Aquesta és a doble circuit i també permetrà transportar, importar i exportarenergia.
L'equipament servirà per transportar el doble d'energia que l'antiga xarxa, que datava dels anys 70 i havia quedat obsoleta. L'objectiu de FEDA és desmuntar la vella i que pel 2024 desapareguicompletament.
La línia és aèria a causa de la situació d'alta muntanya, ocupa una extensió d'uns 17 quilòmetres i té una capacitat de tensió de 110 Kilovolts. Està instal·lada en terreny públic, pel qual no afecta cap sector privat i s'ha tingut en compte la integració paisatgística. De fet, Calvet ha insistit que "s'han fet molts esforços en sostenibilitat".
tracking