Treball

Marsol confia en l'acord sobre salaris de patronal i sindicats

La ministra ha reiterat que si no hi ha entesa el Govern intervindrà "per l'interès general"

Reunió del Consell Econòmic i Social aquest matíSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Conxita Marsol ha assegurat que "confia" que la patronal i els sindicats tanquin un acord sobre l'increment dels salaris per a l'any vinent i ha recordat que demà es tornen a reunir les dues parts per intentar trobar una posició consensuada perquè ara mateix defensen plantejaments distanciats. La ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge ha destacat en la roda de premsa de consell de ministres que "és important" que la CEA hagi presentat una proposta d'increment de sous "perque és la primera vegada que ho fa" en el marc de converses del Consell Econòmic i Social. I ha recalcat que el millor és que arribin a una entesa, alhora que ha reiterat que si no hi ha acord el Govern prendrà la decisió que consideri més adient per a les famílies i per mantenir el poder adquisitiu "per l'interès general i haurem de fer equilibris".

Marsol ha insistit que encara espera que no hagi d'aprovar l'executiu la revisió de sous del 2024 i si l'acord no arriba demà hi ha temps per tornar a fer reunions per aproximar els posicionaments i ha remarcat que ha demanat a la patronal i als sindicats que acostin les posicions "i treballem amb la possibilitat que tanquin un acord o que s'atansin molt".

Lloguers

La ministra ha comentat a més que al Govern "estem contents" amb les millores que s'han fet via esmenes a la llei de revisió de lloguers. Marsol ha indicat que s'ha d'esperar al final del treball dels consellers per definir el text que s'aprovarà en la sessió del 28 de novembre i ha manifestat que la voluntat de l'executiu és fer la llei "amb el màxim consens" i que bona mostra va ser el debat monogràfic sobre habitatge de la setmana passada que ha assenyalat "va valdre molt la pena perquè tots teníem clar que l'habitatge és el gran problema".

tracking