Treball

Sanció de 6.600 euros a la botiga de la xarxa de tràfic de mascotes

El Govern imposa dues multes al negoci per contractació il·legal d'empleats

Botiga de gossos de la capital vinculada al tràfic il·legal d'animalsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Justícia i Interior ha imposat dues sancions de 3.300 euros a la botiga d'animals d'Andorra la Vella que formava part de la xarxa de venda il·legal de mascotes. El Govern ha multat als titulars del negoci per infringir la Llei Qualificada d'Immigració sobre contractació il·legal de treballadors, segons publica el BOPA. La notificació es fa amb un avís per aquesta via perquè no s'ha pogut localitzar a les persones titulars de la societat.

Els sancionats tenen 8 dies per recollir la notificació en persona al departament de policia o es considerarà que han estat informats degudament de les dues sancions imposades.

L'establiment va ser escorcollat per la policia i els mossos d'esquadra en el marc de l'operació que va desmantellar una xarxa que es dedicava al tràfic il·legal de gossos i gats. Les autoritats judicials van decretar el bloqueig de comptes i propietats dels membres de l'organització criminal a Espanya i a Andorra i es va considerar que la botiga de la capital era punt de pas dels cadells des dels països de l'Est. Els integrants no complien la reglamentació en la cria d'animals, que moltes vegades es feia a altres països europeus, i els transportaven en condicions molt precàries que provocaven malalties i la mort dels cans. L'operació va comptar amb la participació de diversos cossos de seguretat espanyols al territori veí i va comportar la detenció de 13 persones i l'alliberament de 400 mascotes. La xarxa falsificava la documentació dels animals amb la participació de veterinaris que alteraven les dades sobre l'estat de salut dels gossos i gats.

tracking