L'EPISODI HA DEIXAT PROP DE 30 CENTÍMETRES

Bona previsió de neu per a l'inici del curs

Les nevades han deixat prop de 30 centímetres

Bona previsió de neu per a l'inici del cursGRANDVALIRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El servei de meteorologia ha informat que degut la falca anticiclònica provinguda de les Açores hi haurà un flux de nord-est més sec que deixa un dia assolellat al Principat. Laprevisióestableix que fins dilluns les temperatures pugin, sobretot les màximes amb un cap de setmana amb més núvols però estable. D'altra banda, la nevada d'ahir acompanyada de vent va provocar que les parts més altes de les muntanyes quedessin sense neu.Meteoassegura que al nord es vanacumularfins a 40 centímetres de neu a la Solana, 15 centímetres al Bony de lesNeresi 10 centímetres a Perafita.

D'altra banda, Mobilitat ha activat la fase groga a les zones altes del país i des de les 11 hores les restriccions són per passar el Port d'Envalira a la General 2 i l'accés Arcalís a la General 3. De la mateixa manera, es demanen equipaments a la carretera RN-22 d'accés a França i han avisat de restriccions per vehicles de més de 19 tones a la mateixa carretera.

Pel que fa a les passadesnevades, continuen tenyint de blanc les cotes més altes del país, i amb elles les previsions de neu de cara a l’inici de la campanya d’esquí de Grandvalira es tornen més optimistes. Fonts de Grandvalira van afirmar ahir que s’espera que hi hagi neu a totes les pistes de cara a l’inici de temporada, que començarà l’1 de desembre i, si el temps acompanya, acabarà el dia 7 d’abril. Aquesta previsió es deu al fet que els temporals de neu dels darrers dies han permès una acumulació de neu “d’entre 20 i 30 centímetres”, i la previsió és que continuï nevant durant els pròxims dies, segons van apuntar les mateixes fonts. A més, van explicar que la nevada és de component nord, fet que millora la qualitat de la neu que cau sobre les muntanyes del país.

D’altra banda, la previsió meteorològica apunta que el fred es mantindrà al Principat i permetrà seguir creant neu de cultiu amb els múltiples innivadors que abasteixen de neu les diferents pistes del país que, com cada temporada, s’obriran de manera gradual per poder treballar en els 308 quilòmetres esquiables dels quals disposa Andorra.

tracking