ÒBIT

Mor Joaquim Juan, un dels pilars del teixit associatiu d'Andorra

Va estar molt vinculat a nombroses entitats del país i va ser un gran defensor dels drets de les persones amb discapacitat

Joaquim Juan.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les associacions andorranes van perdre ahir un gran col·laborador. Joaquim Juan, molt lligat al teixit associatiu del país, va traspassar a l’edat dels 74 anys. Juan es va vincular a nombroses entitats com, per exemple, l’Associació Andorrana de Consumidors i Usuaris (ACU), l’Associació Protectora d’Animals, Plantes i Medi Ambient (Apapma), la Federació Andorrana d’Associacions de Persones amb Discapacitat (FAAD) o Trana, un col·lectiu que treballava per millorar les condicions dels afectats per esclerosi múltiple. En algunes d’aquestes, fins i tot, va ocupar càrrecs importants en les respectives juntes. Alguns companys que van coincidir amb ell han afirmat a aquest rotatiu que va ser una persona molt implicada en moltes causes i que sempre treballava per trobar solucions.

“Era molt bona persona, s’interessava per la resta de la gent i es posava molt amb el problema”, va declarar Carles Idiarte, que va coincidir amb ell a Apapma, que hi va afegir: “S’implicava molt, era incapaç de quedar-se al marge, treballava constantment per tirar les coses endavant.” En la mateixa línia es va mostrar Trana, en què mitjançant un comunicat a la seva pàgina web van publicar que va ser “un exemple per a tots nosaltres de seriositat i treball. Hem après molt de tu i seguirem aprenent”. De fet, sempre va ser un gran defensor dels drets de les persones amb discapacitat. A més de col·laborar en diversos col·lectius, també va treballar en l’àmbit cultural impulsant diferents iniciatives des del Centre de la Cultura Catalana. El funeral tindrà lloc avui a les quatre de la tarda a l’església parroquial de Sant Esteve d’Andorra la Vella.

tracking