Educació

Baró tracta la intel·ligència artificial a les Jornades de reflexió educativa

El ministre d'Educació creu que podria esdevenir una bona eina per a l'aprenentatge a les aules

Les novenes jornades sobre reflexió educativaSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró, ha participat avui en les novenes Jornades de reflexió educativa de la Seu d’Urgell i d’Andorra, enguany sota el títol ‘Desmitifiquem la intel·ligència artificial en l’educació: entre alarmes i realitats', segons ha informat el Govern a través d'un comunicat.

Durant la seva intervenció, Baró ha fet un paral·lelisme entre la introducció dels ordinadors a les aules i la presència de la intel·ligència artificial en l’aprenentatge. L'executiu afegeix que Baró ha indicat que “les tecnologies no són bones o dolentes per si mateixes, sinó que és l’ús que en fem el que les converteix en eines poderoses que ens poden ajudar”. Per aquest motiu, Baró ha assegurat que la intel·ligència artificial podria esdevenir una eina d’ús a les aules per desenvolupar els coneixements de l’alumnat en diferents matèries, a través de la metodologia activa de l’aprenentatge.

Les jornades són organitzades pel Col·legi oficial de doctors i llicenciats en filosofia i lletres i en ciències de Catalunya, amb la col·laboració del Govern d’Andorra, el Bisbat d’Urgell, l’Ajuntament de la Seu i la Caixa d’Enginyers.

L’acte ha comptat amb la presència del copríncep episcopal i Bisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, el degà del Col·legi oficial de doctors i llicenciats en filosofia i lletres i en ciències de Catalunya, Àlex Rocas, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Joan Barrera, el director de la Banca institucional Catalunya-Balears de Caixa d'Enginyers, Eduard Barcons, i el secretari de Transformació Educativa del Departament d'educació de la Generalitat de Catalunya, Ignasi Garcia Plata.

tracking