AJUDA HUMANITÀRIA

Govern aprova contribucions voluntàries en resposta a la crida de Gaza

La ministra d'Afers Exteriors, Imma Tor, en la comissió de Política ExteriorFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Govern va aprovar dimecres passat, a proposta de la ministra d’Afers Exteriors, Imma Tor, dues contribucions voluntàries en concepte d’ajuda humanitària per fer front a la crida d’emergència llançada per l’escalada de violència a la Franja de Gaza.

El ministeri ha aprovat una partida d’ajuda de 20.000 euros en concepte d’ajuda humanitària d’emergència al Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR) i de 30.000 euros per a l’Agència de les Nacions Unides per als Refugiats de Palestina a l’Orient Mitjà (UNRWA).

La primera organització, el CICR, desenvolupa una tasca de terreny en zones on només aquest organisme té accés pel seu estatus internacional i pels valors d’imparcialitat i neutralitat que defineixen el CICR.

La segona, l’UNRWA, ha emès diversos comunicats manifestant la necessitat d’ajuda urgent als territoris afectats per fer front a les necessitats immediates d’atenció a les persones.

A més, el ministeri d’Afers Exteriors recorda que Andorra fa anualment una contribució voluntària a l’Agència de les Nacions Unides per als refugiats de Palestina a l’Orient Mitjà.

tracking