RUI FERNANDES ÉS EL NOU CONSELLER

Baixa participació a les eleccions del consell de la comunitat portuguesa

Una dona votant a les eleccions del consell.Àlex Ripoll

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les eleccions al consell de la comunitat portuguesa d’Andorra es van celebrar ahir. En aquesta ocasió, l’única llista que es va presentar va ser la liderada per Rui Miguel Fernandes, que anava acompanyat per Silvia Prada al capdavant d’aquesta iniciativa. Els comicis es van tancar amb 70 vots, 64 a favor de la proposta de Fernandes i Prada, 3 en blanc, i 3 nuls. Això suposa una mobilització del 0,8% a les urnes.

Sobre el repte que tenen al davant, Fernandes va admetre que l’experiència “és una cosa nova, i que no saben què esperar-ne”, però, tal com va afegir Prada, volen “ser un mitjà perquè la comunitat portuguesa pugui consultar i parlar de les seves inquietuds”.

A més, volen sensibilitzar la comunitat sobre l’existència d’un organisme que es troba al seu servei per “sol·licitar el que sigui”, va afegir Prada.

Els candidats també van opinar sobre ser l’única candidatura, i Fernandes va apuntar que el fet que ningú més es presentés no creu que sigui “per manca d’informació”, però, ja que són l’única llista, esperen que la gent els doni suport i estiguin amb ells per dur a terme les seves funcions.

Sobre la preparació de les eleccions, tan Fernandes com Prada van visitar i conversar amb les diferents associacions portugueses del país i amb tots aquells llocs on els grups de la comunitat fossin més importants.

El nou equip del consell també s’haurà d’enfrontar a diferents reptes al llarg del mandat. Tanmateix, Fernandes va apuntar que se’ls aniran trobant a poc a poc i que d’aquesta manera podran veure fins on poden arribar i com ajudar la gent. El que sí que tenen clar és que, tot i ser un mitjà per comunicar informació al poble, volen ajudar també a difondre la llengua portuguesa i tenir en compte “els seus ancestres”.

tracking