reportatge

Solidaritat lluny de casa

Unicef ha impulsat una nova edició dels Encants per recaptar fons que han de finançar un projecte solidari contra la crisi climàtica a Madagascar.

El mercat de roba i complements de segona mà.Zaida Borrell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 12a edició dels Encants d’Unicef ha aplegat el mercat de moda i complements de segona mà i un programa amb 13 activitats diferents per a infants i adults. S’ha celebrat des de dijous passatfins dissabte a The Embassy.

Marianela Vila, presidenta d’Unicef, va explicar que “arribem a tenir peces, com per exemple, abrics de pell de 600 euros”. Quan són marques tan exclusives com Dolce & Gabbana, Prada, Yves Saint Laurent els preus pugen més, però també tenien peces econòmiques i “tirades” de preu: “El més econòmic que oferim són uns clauers d’Agatha Ruiz de la Prada que costen 3 euros”. Al mercat també hi havia roba molt econòmica com samarretes, pantalons i sabates per un preu reduït de 5 a 20 euros. A més, va recalcar que “tenim una secció de joguines infantils, també de segona mà, amb preus d’un, dos i tres euros”. També podies trobar productes de bijuteria i bufandes.

Aquesta és la dotzena edició i la presidenta assegura que “el primer dia sempre tenim molta gent, tenim clientes que són molt fidels i saben els productes que oferim”, cada any troben “coses molt xules i exclusives a un preu molt econòmic”.

Les activitats es van realizar mitjançant la col·laboració solidària dels participants que les van realitzar. “La gent que assisteix als tallers ha de pagar un tiquet de 10 euros, tots tenen aquest preu”, explica Vila. Tant aquests diners com els recaptats al mercat van destinats a un projecte d’Unicef a Madagascar, que financen durant quatre anys: “Són deu eco villages al sud de Madagascar, una zona que ha estat molt afectada pel canvi climàtic amb moltes pujades de l’aigua”, recalca Vila. Hi ha molts problemes de sanejament i d’aigües que no són potables i volen oferir ajuda en un dels deu eco villages que es construiran. Seran poblats amb plaques solars, i un sistema ecològic perquè siguin autosuficients.

“Cada edició és un misteri però l’última edició vam recaptar 16.000 euros, esperem aquesta vegada fer el mateix o passar aquesta xifra, que llavors estaríem molt contents”, comenta la presidenta. Els diners que racapten arriben a bon port, ells com a ONG estan auditats i tenen un seguiment des de Suïssa. Cada any els envien l’informe des de Madagascar perquè vagin veient els avenços del projecte.

tracking