Quadrant els números

Andorra Endavant celebra la “bona gestió” de la campanya electoral

El partit de Carine Montaner farà el reemborsament de la subvenció del Govern avui

Carine Montaner.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra Endavant es va posicionar totalment a favor de la devolució de la part de la subvenció que el Govern li reclamava i va titllar el succés de “fruit d’una bona campanya electoral”, en una publicació que el partit va penjar a Instagram, en què també es va mostrar “encantat d’haver estalviat diners a les arques de l’estat”.

Val a recordar que el partit presidit per Carine Montaner va percebre 22.635 euros pels resultats obtinguts a les eleccions, però la llei estableix que la subvenció que els partits poden rebre no pot excedir els costos generats durant la campanya electoral i, en el cas d’Andorra Endavant, aquesta suma va arribar als 12.035,45 euros. Per tant, Govern li va demanar que retornés els 10.599,55 euros restants.

Sobre haver d’abonar la diferència, Montaner va definir la situació d’“excepcional”, ja que sovint el que passa és que les subvencions del Govern als diferents partits no són suficients per finançar la totalitat de la campanya, i molts cops necessiten un finançament extra, segons va apuntar Montaner, però que no tan sols es cobreixi la totalitat de les despeses electorals amb la subvenció, sinó que sobrin diners, des d’Andorra Endavant creuen que “és el primer cop que passa” al país.

Montaner també va explicar que ja van consultar al Govern fa mesos sobre aquesta situació, ja que era “curiós” que el partit hagués rebut més diners dels que van gastar, i que en tot moment es van mostrar disposats a col·laborar per resoldre el malentès que, segons va afegir Montaner, “és un símptoma de la bona gestió” que el seu partit va fer durant les eleccions generals del mes d’abril passat.

Per fer el reintegrament, avui es reunirà la cúpula del partit per poder realitzar la transferència al Govern, ja que es requereixen tres firmes per poder moure els diners.

tracking