salut

França augmentarà el preu del paquet de tabac a 12 euros

El ministre de Sanitat vol prohibir les cigarretes electròniques d'un sol ús

Aurélien Rousseau, ministre de Salut de FrançaMinistères sociaux / DICOM / Martin Chang / Sipa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern francès ha anunciat avui un nou pla per combatre el tabaquisme, es tracta d'augmentar el preuprogressivamentdels paquets de tabac, arribant a costar 12 eurosel 2025i alhora ampliar els llocs públics on està prohibit fumar, entre ells els parcs.

"Les zones sensefumseran la norma", ha assegurat el ministre de Sanitat,AurélienRousseau, que ha comparegut davant dels mitjans per defensar la necessitat de prendre mesures davant d'una addicció que costa la vida de 75.000 persones a França a l'any, segons informa Europa Press.

Pel govern francès, augmentar el preu és "la mesura més efectiva contra el tabac", com ho avalaria tambél'OMSi "estudis independents".El 2025el paquet de tabac costarà 12eurosper a l'anysegüentel preuaugmentaràfins als 13 euros, com a elementdissuasoriperpotencialscompradors.

El govern gal també vol prohibir les cigarretes electròniques d'un sol ús, queRosseauconsidera una "aberració" tant des del punt de vista mèdic commediambiental, mentre que lesfarmàciespoden prescriure tractaments substitutius de la nicotina.

tracking