MOBILITZACIÓ

Interior rebutja el recorregut de la protesta del 8 de desembre

La policia proposa dos trajectes alternatius per "garantir la seguretat dels assistents i la resta d'usuaris de la via"

Rutes proposades per la policia i la coordinadora de l'habitatgeCoordinadora de l'habitatge

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Coordinadora de l'Habitatge sorgida del moviment ciutadà DenunciAND ha comunicat aquest migdia que la policia ha rebutjat el recorregut que van proposar per la manifestació per reclamar habitatge digne prevista per al proper 8de desembre. La ruta suggerida havia de passar pel carrer de la Unió i per la Dama de Gel la qual el cos policial considera que generarà conflictes amb el trànsit i retencions, segons expliquen els organitzadors.

Tanmateix,la policia hasuggeritun recorregut alternatiu que la coordinadora "es nega a acceptar", ja que "la policia, mobilitat i protecció civil tenen gent suficient capacitada per a garantir el dret de manifestació de la ciutadania" d'una forma "segura i pacífica". D'aquesta manera la coordinadora ha assegurat que vanproposaraquest recorregut perquè garantia "el dret de l'ocupació legítima per part de la ciutadania" i incideixen que "la gent vol fer seu el carrer i nosaltres volem garantir-ho amb seguretat".

Des del cos de policia han explicat que han fet un informe de valoració del recorregut que ha presentat la coordinadora i aplicant "criteris tècnics" per garantir la seguretat ciutadana s'han proposat dues rutes alternatives. La decisió de no acceptar el trajecte dels organitzadors ha estat adoptada pel ministeri d'Interior, que és qui autoritza les mobilitzacions al carrer, després de la reunió que s'ha celebrat aquest matí amb l'assistència de representants de la policia, el servei de Mobilitat i protecció civil, entre d'altres.

Els dos recorreguts alternatius que ha plantejat la policia es basen en la necessitat de "garantir la seguretat dels assistents i de la resta d'usuaris de la via, i l'ordre públic", han destacat des del cos de seguretat incidint que no "s'ha imposat" cap recorregut.

Votació del trajecte

La coordinadora anima a votar a través del seu grup de Telegram quin recorregut prefereixen els participants, elsuggeritper ells que implica ocupar la via pública o elproposatper la policia que recorre l'eix comercial i no s'interposa amb el trànsit.

tracking