cultura

La revista 'Ex-libris Casa Bauró' homenatja els 40 anys de la societat andorrana de ciències

La publicació arriba al número 26

Presentació revista Ex-Libris Casa Bauró.SFGA/JAViladot

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, juntament amb l’editor de Trotalibros, Jan Arimany, i la cap de la Biblioteca Nacional, Júlia Fernández, han presentat aquest avui el nou número de la revista Ex-libris Casa Bauró que publica anualment la Biblioteca.

Enguany la publicació arriba al número 26 i centra alguns dels seus articles en el 40è aniversari de la Societat Andorrana de Ciències (SAC), a través dels ulls de la seva presidenta Àngels Mach, la qual relata com van ser els inicis de la SAC i la seva evolució, i compta amb les il·lustracions de Cecilia Santañes.

La revista conté un article de l’editor Oliver Vergés, que convida el lector a passejar per la Fira del Llibre del Pirineu. També, Rebeca Garcia Palomeque, documentalista i membre del Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya relata quin és el rol d’un documentalista d’empresa, i quins són els reptes als quals s’enfronta.

Al número d’enguany també s’hi pot trobar un article sobre les vivències de la maternitat de les dones protagonistes del llibre de Teresa Colom, La senyora Keaton i altres bèsties, de la mà de Miriam Almarcha; així com un altre sobre la història del naixement i evolució de la revista Ex-libris, de la mà de la seva creadora, Pilar Burgués. Tambe l'historiador i tècnic de l’Arxiu Nacional, Pau Chica, apropa als lectors, a través d’un article, la relació que va tenir Andorra amb la Societat de Nacions.

Finalment, la bibliografia d’enguany recopila 557 referències de publicacions editades a Andorra i a l’estranger (sempre en relació amb Andorra), inclosos els articles, buidats i publicacions periòdiques que s’han editat l’any 2022

tracking