Més col·laboració sanitària amb Catalunya

Mas i Balcells es comprometen a crear un marc legal que permeti l’intercanvi de professionals

Visita del conseller català.SFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El compromís de la ministra de Salut, Helena Mas, i del conseller català de Salut, Manel Balcells, per a la creació d’un marc legal que pugui permetre l’intercanvi puntual de professionals en l’àmbit sanitari va ser un dels molts punts de col·laboració entre Andorra i Catalunya que es va tractar ahir durant la reunió mantinguda a l’edifici administratiu.

Segons va informar Govern a través d’un comunicat, l’objectiu de la visita era formalitzar la cooperació sanitària entre Andorra i Catalunya, i decidir les línies de treball per impulsar la col·laboració entre tots dos. Amb aquesta finalitat es va acordar la creació de diferents grups de treball entre les dues administracions, i ja es va fixar la primera sessió tècnica que es portarà a terme durant aquesta mateixa setmana, de manera que quedin fixats tant el calendari com la metodologia de treball per assolir els objectius que es van fixar durant la reunió.

Així, Mas iBalcells van acordar buscar i aprofundir en noves línies de col·laboració transfronterera tant en l’àmbit formatiu com en l’àmbit assistencial, i a més de l’intercanvi de professionals, les dues delegacions van acordar que Andorra pugui tenir el suport dels experts de la Generalitat per avaluar “els medicaments altament costosos i d’alta complexitat”, tal com es recull al comunicat. A més, van repassar totes les col·laboracions que es mantenen en l’actualitat com, per exemple, la donació de teixits i òrgans i també les sinergies establertes respecte al futur centre de salut mental que es farà a la Seu d’Urgell.

Durant la reunió, a més de la ministra Mas i del conseller Balcells, també va participar la secretària d’Estat de Salut, Cristina Pérez, i la cap de l’àrea de Recursos Sanitaris del ministeri, Carme Pallarès. Pel que fa a la representació de la Generalitat, a més del conseller català hi van assistir el gerent de la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran, Miquel Abrantes, i la delegada del govern català a Andorra, Anna Vives. També va formar part de la reunió l’ambaixador d’Espanya a Andorra, Carles Pérez-Desoy.

La visita de la delegació va finalitzar amb un recorregut per totes les instal·lacions de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, on van ser rebuts per la directora general del Servei Andorra d’Atenció Sanitària, Meritxell Cosan, i pel director assistencial, Marcos Gutiérrez.

Aquesta visita representa una passa més en el desig de col·laboració de les dues administracions després que el febrer del 2023 es realitzés la signatura del memoràndum d’entesa de cooperació sanitària entre el ministeri de Salut andorrà i el ministeri de Salut espanyol.

ELS ACORDS

1 COMPROMÍS PER A NOVES LÍNIES DE COL·LABORACIÓ

S’accepta el compromís de noves col·laboracions en l’àmbit formatiu i assistencial, així com la creació d’un marc legal per a l’intercanvi de professionals.

2 ES COMPTARÀ AMB L'EXPERTESA DE LA GENERALITAT

S’acorda que Andorra pugui comptar amb l’expertesa de la Generalitat per a l’avaluació dels medicaments altament costosos i d’alta complexitat.

3 REUNIÓ TÈCNICA DURANT AQUESTA SETMANA

S’agenda una reunió tècnica entre les dues administracions aquesta mateixa setmana per establir tot el calendari i la metodologia de treball.

tracking