Afers Exteriors

Tor participa en la primera reunió de ministres d'Exteriors de la Segib

La trobada s'emmarca en les reunions ministerials de la XXIX Cimera Iberoamericana de caps d'Estat i de Govern, que se celebrarà a Equador l'any 2024

La ministra Imma Tor en una compareixença al Consell GeneralFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La ministra d'Afers Exteriors, Imma Tor, continua aquesta setmana amb la participació en diversos forums internacionals. Tor ha assistit avui telemàticament a la reunió de ministres d'Afers Exteirors Iberoamericans, on ha emfatitzat la necessitat de continuar fent esfoços per combatre el canvi climàtic i sensibilitzar la comunitat inernacional sobre el gran impacte que té, en especial sobre els territoris de muntanya a Andorra. La trobada s'emmarca en les reunions ministerials de la XXIX Cimera Iberoamericana de caps d'Estat i de Govern, que se celebrarà a Equador l'any 2024.

Tor ha recordat el compomís d'Andorra durant la presidència de la cimera iberoamericana d'organitzart el primer Fòrum Digital, amb la participació dels països de la regió presents a la Cimera. La trobada tindira com a objectiu finalitzar la bretza digital apostant per la digitalització accessible, inclusiva i eficaç en àmbits diversos com l'educació, la salut, les infraestructures o l'administració pública.

D'altra banda i reprenent la temàtica ambiental, Tor ha recordat que quan Andorra va exercir la Secretaria Pro Tempore de la Cimera Iberoamericana va recuperar després d'11 anys la reunió iberoamericana de ministres de Medi Ambient on va ser acordada per conss una declaració que donava un impuls decisiu a l'agenda mediambiental de la regió.

Finalment, la ministra ha defensat la necessitat de seguir treballant per donar una especial visibilitat a la vulnerabilitat enfront dels efectes del canvi climàtic que pateixen els territoris de muntanya com Andorra.“Les muntanyes són els reservoris d’aigua del planeta, per tant, el que passi aquí ens hauria d’ocupar i preocupar a tots”, ha dit. En aquest àmbit, també ha apuntat que cal incloure-hi la perspectiva de gènere així com els joves per assolir un major implicació política i ciutadana.

tracking