habitatge

La coordinadora de l'habitatge refusa canviar el recorregut de la manifestació

L'organitzadora ha presentat a Interior un complement informatiu entorn del 8 de desembre

Complement informatiu presentat per la coordinadora de l'habitatge

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La coordinadora per l'habitatge de DenunciAND juntament amb l'USdA han fet arribar un text acordat a la ministra d'Interior i Justícia, Ester Molnè sobre el recorregut per la manifestació per l'habitatge el proper 8 de desembre.

En el complement informatiu s'exposen els arguments per mantenir el recorregut plantejat per la coordinadora des de l'inici. Una de les principals raons és que en una votació a través d'un xat de Telegram, la ciutadania que es volia manifestar va donar suport majoritàriament a passar pel carrer de la Unió. La coordinadora exposa que "ni l'enquesta ni l'elecció del lloc van ser idea nostra". D'aquesta manera, la coordinadora trasllada l'avís de manifestació responent a la veu de la ciutadania i ratifica el recorregut acordat. L'inici de la concentració serà a les 19.30 hores a la plaça dels Coprínceps d'Escaldes, es baixarà per l'avinguda Carlemany fins al carrer de la unió, la marxa seguirà fins a la rotonda de la Dama de Gel i es continuarà per l'avinguda Consell d'Europa fins a la plaça de la Rotonda, continuarà per l'avinguda Prat de la Creu fent la volta pel pont, es continuarà per l'avinguda Bonaventura Armengol fins a la plaça de la Rotonda i finalment s'entrarà a l'avinguda Meritxell fins a la plaça The Cloud on es donarà per conclòs el trajecte. S'aproxima l'arribada i els parlaments fins a les 22 hores.

La coordinadora assegura que "al país hi ha mecanismes i capacitat per garantir la seguretat dels manifestants, vianants i vehicles, assegurant una jornada pacifica" i que "l'estat ha de garantir la lliure manifestació dels ciutadans". D'aquesta manera i si Interior ho demanes, la coordinadora s'ha ofert a facilitat un pla de talls i desviament realitzat per enginyers de trànsit i especialistes en seguretat viària, que "ens han assegurat que és del tot viable".

De la mateixa manera en el complement informatiu ha assegurat que l'avís de la manifestació s'ha produït amb suficient antelació perquè els agents de seguretat pública puguin preparar, coordinar i establir totes les mesures necessàries. I vincula amb aquests serveis concernits que són els qui han de garantir que la manifestació es desenvolupi amb tota seguretat.

La coordinadora ha incidit en el fet que la gent sortirà a manifestar-se amb sol·licitud o sense i que no es faran responsables de qualsevol mena d'incidents que se'n pugui derivar. D'aquesta manera han insistit que l'avís fer a Interior és per "mantenir un ordre" i "assegurar una manifestació pacífica".

tracking