feminisme

La despenalització de l'avortament es podria produir el 2025

Així ho ha explicat el ministre de relacions institucionals Ladislau Baró

Compareixença de Ladislau Baró, ministre d'Afers Institucionals, Educació i Universitats, davant la Comissió Legislativa de Justícia, Interior i Afers Institucionals.Consell General

Publicat per
Roger Saladrigues

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Afers Institucionals, Educació i Univeritats, Ladislau Baró, ha anunciat que la despenalització voluntària de l’avortament podria ser una realitat a mitjans del 2025. Així ho ha assegurat aquesta tarda el membre de l’executiu durant la Comissió legislativa de Justícia, Interior i Afers Institucionals. Tot i això, Baró ha deixat molt clar en nombroses ocasions que el full de ruta no està clar i que la data podria variar.
“La despenalització penal de la dona que decideix interrompre l’embaràs sembla que podria tenir cabuda”, ha afirmatBaró, que haafegitque això "s'ha de fer a poc a poc i en aquesta legislatura". Per poder-ho executar ha esmentatque segurament caldria modificar el Codi Penal. L'avortament al país però, encara no es farà efectiu, ja que el polític ha dit que“la pràctica de la interrupció de l’embaràs a Andorra té un escenari més complicat”.
Des del dia de Meritxell no s’ha produït cap altra reunió sobre aquesta temàtica entre el Govern i Pietro Parolin, secretari d’Estat de la Santa Seu. Malgrat això, segons Baró, des del copríncicpat episcopal i la Santa Seu hi ha la voluntat "d'innovar l'ordenament penal", cosa que aquest canvi podria arribar el 2025.
tracking