CULTURA

La música electrònica torna al juny amb el Mountain Music

El festival de música electrònica se celebrarà entre els dies 29 i 30 després d’un any d’absència

L'últim Mountain Music que es va celebrar.Fernando Galindo

detail.info.publicated
Roger Saladrigues

Creat:

Actualitzat:

“La dada més concreta és que serà el 29 i 30 de juny.” Amb aquestes paraules el ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres, va anunciar ahir, a la gala d’entrega dels reconeixements Andorra Selected, que el festival Mountain Music es reprendrà el 2024. El membre de l’executiu no va donar més detalls que això, però sí que va confirmar que l’esdeveniment se celebrarà. Tot plegat després dels problemes d’agenda viscuts al llarg d’aquest any i que van impedir que les sessions musicals es portessin a terme.

El festival de música electrònica havia d’organitzar una nova edició durant el mes de març a l’aparcament del Tarter, però en aquelles dates es van fer diferents activitats que van impossibilitar-ne la celebració. En aquella època es van disputar les finals de la Copa del Món d’esquí de la FIS, del 13 al 19; es va fer el festival Hibernation, del 17 al 19 al Pas de la Casa, a més de tenir lloc un altre acte musical com va ser Elrow. Aquest conjunt de funcions culturals van determinar que Andorra Turisme decidís reprogramar-lo de cara al 2024. A principi d’any, quan es va prendre aquesta decisió, Betim Budzaku, director d’Andorra Turisme, va declarar en aquest rotatiu que “en cap moment podem considerar ni podem declarar que l’Andorra Mountain Music està mort, ni de lluny. Però no el farem en qualsevol moment de l’any només per dir que l’hem fet”. Després va acabar afegint que “si el 2024 tenim la possibilitat de buscar un forat atractiu i, sobretot, que sigui bo per atraure persones de fora i posicionar millor la marca Andorra, ho farem”. Gairebé un any després d’aquest fet, s’ha pogut trobar un espai en el calendari perquè es pugui reprendre el Mountain Music. El festival se celebrarà al Tarter.

Molt a prop d’aquestes dates també hi haurà l’espectacle del Cirque du Soleil. La companyia canadenca i el màxim organisme governamental del país han arribat a un acord perquè l’empresa d’entreteniment torni al Principat els pròxims quatre anys. “Penso que és una aposta de país i que el fet d’haver treballat amb la renovació et demostra que és un esdeveniment que ens interessa”, va valorar Torres ahir al vespre a l’Andorra Selected. Fa deu anys que els artistes venen a Andorra per mostrar al públic les seves acrobàcies i, si no hi ha cap imprevist, així serà almenys fins al 2028, tenint en compte l’acord al qual s’ha arribat.

tracking