NOU PLA PER COMBATRE L'ADDICCIÓ

Un paquet de tabac costarà 12 euros a França

El ministeri de Sanitat gal estudia prohibir fumar als parcs

França augmentarà el preu del tabac.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern francès va anunciar ahir un nou pla per combatre el tabaquisme. Es tracta d’augmentar el preuprogressivamentdels paquets de tabac, arribant a costar 12 eurosel 2025,i alhora ampliar els llocs públics on està prohibit fumar, entre els quals els parcs.

“Les zones sensefumseran la norma”, va assegurar el ministre de Sanitat,AurélienRousseau, que va comparèixer davant dels mitjans per defensar la necessitat de prendre mesures davant d’una addicció que costa la vida de 75.000 persones l’any a França.

Per al govern francès, augmentar el preu és “la mesura més efectiva contra el tabac”, com també avalaria l’Organització Mundial de la Saluti “estudis independents”.El 2025el paquet de tabac costarà 12euros,però a l’any2026el preuaugmentaràfins als 13 euros, com a elementdissuasiupera potencialscompradors. El govern gal també vol prohibir les cigarretes electròniques d’un sol ús, queRosseauva considerar una “aberració” tant des del punt de vista mèdic commediambiental, mentre que lesfarmàciespoden prescriure tractaments substitutius de la nicotina.

La pujada del preu del tabac a França farà que s’incrementi encara més el diferencial amb Andorra, una situació que han denunciat els estanquers gals. No està previst cap increment del preu del tabac al Principat.

tracking