Cossos especials

La policia haurà d'actuar amb "neutralitat política i imparcialitat"

El consell de ministres va aprovar ahir el codi deontològic del cos policial

Un agent de policia.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres va aprovar ahir el Codi deontològic del cos de policia amb la finalitat de garantir els drets i llibertats dels agents i de "definir i promoure els principis ètics, els valors i les normes de conducta", com ara, actuar amb neutralitat política i imparcialitat, segons ha informat el cos a través d'un comunicat.

El text fa un recull de les bones pràctiques i valors amb les que han de treballar els policies, com ara, la lleitaltat, la integritat i la dignitat i "oposar-se a qualsevol acte de corrupció", segons detalla el comunicat. Tambémarca aspectes contemplats en la Llei qualificada del Cos de Policia, com l'obligació d'un "tracte excel·lent i exemplar" amb la ciutadania i "reforçar la proximitat amb les persones". De la mateixa manera, també es defensa el compromís del sentiment de pertinença al cos i respectar les obligacions dels superiors jeràrquics, com ara, "vetllar perquè el seu lideratge sigui una referència".

L'escrit recorda que el cos ha de mantenir el secret professional i que els agents no poden donar informació confidencial als mitjans de comunicació ni difondre-ho a través de les xarxes socials "sense l'autorització expressa de la direcció".

tracking