Estadística

Els preus de les importacions augmenten un 5,8% a l'agost

L'índex de valor unitari de les exportacions va créixer un 0,7%

Taula d'índex de valor unitari generalEstadística

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els preus de les importacions vancréixeren un 5,8% a l'agost d'enguany, mentre que els de les exportacions van crèixer en un 0,7% en comparació a l'any passat, segons l'informe publicat avui per Estadística en referència a l'Índex de Valor unitari de Comerç Exterior (IVU). El departament indica que els preus de les importacions va caure un 3,2% respecte al mes de juliol del 2023, mentre que els de les exportacions ho va fer en un 13,5%.

Per grups d'utilització, s'observa que els preus de béns de consum van incrementar-se un 0,7%, mentre que els béns de capital va disminuir un 13,5% i els intermedis un 11,4% menys. D'altra banda, els preus dels articles de 'Begudes i tabac' i 'Olis, greixos i ceres d'origen animal i vegetal' van incrementar un 32,9% i un 17,8% durant l'agost, respectivament, mentre que els 'Combustibles, lubricants minerals i productes similars' van experimentar un descens d'un 34,2%, d'acord al 2022.

Finalment, Estadística informa que durant l'agost d'enguany les importacions originàries de la resta de la UE i Regne Unit van créixer un 33,8%, les d'Espanya un 8,3% i les de la resta del món un 9,7%. En contrapartida, les deFrança van caure un 4,1% respecte a l'any anterior.

tracking