Les caixes del vot judicial seran de plàstic i precintades

La seu de la Justícia ha optat per canviar-les després de la polèmica de les generals

Sala MagnaR.S

detail.info.publicated
Roger Saladrigues

Creat:

Actualitzat:

Les caixes on es guardaran els sobres amb els vots per dipòsit judicial en les eleccions comunals seran diferents que les que hi havia a les generals. Davant la polèmica que es va generar i el recurs d'empara que va presentar l'advocat Emili Campos a causa del material amb què estaven fetes, de cartró, les d'aquest17 de desembreseran de plàstic i precintades. Així ho ha explicat aquest matí Josep Maria Rossell, president del Consell Superior de la Justícia.
"Són de plàstic, en el qual tenen dues entrades, i a cada entrada es posarà un precinte", ha afirmat Rossell, que ha afegit: "Aquest precinte dona garanties que no es podrà manipular i que no s'obrirà el precinte fins als comuns respectius". El responsable del Consell Superior també ha deixat clar que en els comicis per escollir Govern "les garanties ja hi eren igualment, no crec que es manipulés res i no hi ha hagut cap prova que hagi determinat algun error o anomalia".
Per primera vegada aquest tipus de vot s'efectuarà a la sala magna de la Seu de la Justícia. Aquest canvi respecte a les eleccions del mes d'abril s'ha estipulat per facilitar la convivència entre els treballadors de la justícia i els electors. Segons Rossell el recinte facilitarà el vot als ciutadans i serà més còmode perquè la "sala és gran, està ben habilitada i per la custòdia". L'entrada i la sortida es farà pel mateix lloc, que s'efectuarà per les portes del darrere de l'edifici. Pel que fa a la seguretat, el president del Consell de la Justícia ha detallat que a l'espai "es garantiran totalment les mesures de seguretat". Hi haurà càmeres de vigilància, un circuit amb mesures i els vots es guardaran en caixes fortes on la combinació només la té una sola persona, l'oficial de presidència de la Batllia.
El vot per dipòsit judicial es podrà exercir a partir deldilluns4 de desembrefins aldissabte16. A excepció deldivendres8, que és festiu.
tracking