Transport

Mobilitat preveu l'entrada de 112.000 vehicles pel pont de la Puríssima

Les línies de transport públic s'han ampliat a causa de la l'espera d'afluència de persones

Dispositius especials de trànsit per a la temporada d'hivernSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mobilitat juntament amb els cossos especials del país han treballat amb diversos dispositius preventius de trànsit de cara a l'època hivernal, moment quees registrauna màxima afluència de vehicles al país. La voluntat dels treballséspoder informar a tota lapoblacióde les possibles incidències de trànsit i de les previsions de nevades, així com coordinar tots els efectius disponibles per augmentar la fluïdesa de vehicles en hores punta.

Mobilitat també ha informat que entre el 22 de desembre i el 7 de gener, es preveuen l'entrada de 202.000vehicles.

El director d'Energia i Transports, Carles Miquel ha destacat que el primer dispositiu ja s'habilitarà aquest cap de setmana amb la previsió del pont de la Puríssima (entre el 6 i el 8 de desembre). Entre el 2 i el 10 de desembre es preveu una entrada a Andorra de112.000 vehicles, 85.000 dels quals vindrien per la fronterahispanoandorranai 27.000 per la francesa. Perconseqüent, la policia haurà de mobilitzar fins a 250 efectius i els serveis de circulaciócomunalsiMobilitatamb la realització de més de 1.100 serveis.

Amb l'inici de la temporada alta d'afluència de vehicles i per aquest motiu, Mobilitat ha previst activar el dispositiu d'entrada a la carretera general 1 a Sant Julià de Lòria, els dies festius i els dissabtes, entre el 2 de desembre i fins al 30 de març. El dispositiu habilita un doble carril en direcció nord a l'avingudaFrancescCairat i permet posar dues vies d'entrada des de la frontera fins al centre de Sant Julià. També com adispositiuper donarfluïdesaen l'operació sortida del pont i durant dates hivernals, s'habilitarà un doble carril en direcció sud entre la rotonda de la Comella i la rotonda de laMarginedaels diumenges i dies festius des del 7 de desembre fins a l'1 d'abril.

El director ha recomanat a la ciutadania "preveure els desplaçaments amb antelació" i seguir a temps real informacions facilitades a través de les xarxes socials del departament de Mobilitat.

Mobilitat també ha informat que entre el 22 dedesembrei el 7 de gener es preveu l'entrada de 202.000 vehicles. S'estima que accedeixin al país 138.500 vehicles per la fronterahispanoandorranai uns 63.500 vehicles per la fronterafrancoandorrana.Quanta les previsions de Setmana Santa entre el 27 de març i l'1 d'abril, s'estima l'entrada de 69.000 vehicles, dels quals 45.000 entrarien per la frontera amb Espanya i 24.000 per la francesa.

Reforç al transport públic

També s'han reforçat les línies de transport públic, en previsió d’alta afluència de gent durant la temporada d’hivern. Així la línia L3 tindrà una major amplitud horària de les 6.30 hores d’Andorra a Soldeu fins a les 21.45 hores de Soldeu a Andorra amb un servei cada 30 minuts. La línia L4 de dilluns a dissabte s’ha vist augmentada les freqüències, de 30 a 20 minuts.

Les línies que cobreixen la vall del nord (L5 i L6), la freqüència s’incrementa amb un comboi cada 15 minuts de les 16.25 hores fins a les 20.10 hores, el que suposa incrementar 7 serveis més de l’habitual. Per últim, la línia exprés (É) que connecta amb Sant Julià de Lòria, s’han ampliat les hores punta on el servei és cada 10 min entre les 7 hores a 10 hores i 16 hores a 18 hores. Així mateix, les franges on els vehicles passaven cada 30 minuts, ara ho faran cada 20 minuts.

tracking