Afers exteriors

Tor defensa la igualtat de gènere a la 30a sessió de l'OSCE

L'acte s'ha celebrat avui a Skopje, capital de Macedònia del Nord

La ministra d'Afers d'Exteriors, Imma Tor, en la 30a Sessió del Consell de Ministres de l'OSCEOSCE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Afers d’Exteriors, Imma Tor, ha participat a la 30a Sessió del Consell de Ministres de l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació d’Europa (OSCE), que s’està celebrant a Skopje, capital de Macedònia del Nord, on ha remarcatla importància de promoure la igualtat de gènere i d’incloure els joves en la presa de decisions per tenir “un futur millor i més segur”, segons ha informat el Govern a través d'un comunicat.En aquest sentit, ha subratllatla joventut i la igualtat de gènere com el centre de les polítiques del Govern, segons detalla el comunicat.

Tor ha manifestatel suport d'Andorra a l'OSCE i ha expressatparaules d’agraïment per la tasca que fan les missions de l'OSCE sobre el terreny, les institucions autònomes i l'Assemblea Parlamentària en benefici de tots els ciutadans de la regió OSCE, segons detalla l'executiu. En matèria mediambiental, la ministra ha apuntat que “el canvi climàtic i la seguretat estan innegablement interconnectats” i ha advocat “per una conscienciació més gran sobre la vulnerabilitat de les regions muntanyenques, a fi d'augmentar la resiliència de les poblacions i les economies d'aquests ecosistemes".

Amb relació a la Guerra a Ucraïna, ha fet una crida a posar fi al patiment de la població civil i a fer ús de totes les plataformes i canals de diàleg per treballar per una pau sostenible i duradora en base al dret internacional, segons concreta el comunicat, i ha recordat que Andorra s’ha alineat amb la política de la UE en matèria de sancions contra Rússia i Bielorrússia, així com l’acollida de persones que fugen del conflicte.

Tor ha apel·lat a la responsabilitat col·lectiva de tots aquells països que formen l’organització per fer “front conjuntament als reptes i amenaces actuals” de manera constructiva". El Consell de Ministres és l’òrgan decisori de l’OSCE que agrupa a 57 Estats participants provinents de tres continents, i a la qual Andorra es va adherir el 1996. Segons el Govern, és un espai perdebatre sobre la seguretat de manera transversal des de el vessant politico-militar, humana i econòmica i mediambiental.

Tor ha aprofitat per mantenirdiverses reunions bilaterals amb els ministres d’Exteriors de Romania, Luxemburg i Irlanda, així com ambel ministre espanyol d’Afers Exteriors, José Manuel Albares, i amb la secretària d’Estat d’Afers Europeus de França, Laurence Boone. Tambés’ha reunit amb els ministres d’Afers Exteriors de Geòrgia i Armènia iamb el viceministre de Kirguizistan.

tracking