VISITA PASTORAL A ANDORRA LA VELLA

El Govern i el Vaticà estan negociant sobre l'avortament

Vives no participarà en les converses sobre la despenalització de la interrupció voluntària de l’embaràs, que assumeix el secretari d’Estat de la Santa Seu

El cònsol major d'Andorra la Vella, David Astrié, i el Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives.COMÚ D'ANDORRA LA VELLA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, va afirmar ahir al migdia durant la visita pastoral a la parròquia d’Andorra la Vella que el procés de despenalització de l’avortament que vol encarar el Govern durant aquesta legislatura serà un camí “lent, llarg i difícil”. Vives va reiterar, en declaracions als periodistes, que se cenyeix al que va dir sobre la qüestió el cardenal Pietro Parolin, secretari d’Estat del Vaticà, en la visita que va fer al Principat, al setembre, amb motiu del 150è aniversari de la proclamació de la Mare de Déu de Meritxell com a patrona d’Andorra.

Amb relació a les paraules del ministre d’Afers Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró, que dimecres va anunciar que l’executiu té la voluntat d’avançar cap a una despenalització parcial de la interrupció voluntària de l’embaràs el 2025, el Copríncep va deixar anar que el ministre “farà el que podrà”. En qualsevol cas, Vives va recordar que no participarà “en cap negociació” entre el Govern i la Santa Seu sobre la qüestió de l’avortament. En aquestes converses, va apuntar el prelat, “caldrà veure entre tots el que hi guanyem i perdem”.

Vives va detallar, en aquest sentit, que “és el Govern qui, amb el seu ambaixador davant de la Santa Seu”, és a dir, Carles Álvarez, haurà de tractar la qüestió, “una mica major”, directament amb el secretari d’Estat del Vaticà, el cardenal Parolin.

Vives va tancar ahir la visita pastoral que ha fet durant aquest mes de novembre a Andorra la Vella amb una visita oficial al comú. El Copríncep va ser rebut pels cònsols major i menor, David Astrié i Miquel Canturri, i a la sala del consell va mantenir una trobada amb els membres de la corporació. També hi van participar la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, i la consellera general Sílvia Riva.

La visita de Vives, la quarta que du a terme a Andorra la Vella (l’última va ser ara tot just fa set anys), va completar-se amb la signatura del Llibre d’Or del comú i l’entrega, com a present de la parròquia, d’una reproducció de l’Agnus Dei de l’església de Santa Coloma. El Copríncep va voler saludar tots els treballadors de casa comuna i també va fer una visita al Bici Lab Andorra. Al migdia va dinar amb la gent gran a la casa pairal i a la tarda va visitar les instal·lacions del centre esportiu dels Serradells.

CALEN SOLUCIONS "INVENTIVES" A L'HABITATGE

En el parlament que va oferir al comú d’Andorra la Vella, Vives va animar els responsables polítics a buscar solucions “inventives” al problema d’accés a l’habitatge. El Copríncep va afirmar que, d’aquesta qüestió, els polítics n’han de fer “una prioritat” per assolir el bé comú. Vives va qualificar les manifestacions ciutadanes de denúncia del problema per accedir a un habitatge a preu assequible de “toc d’atenció” a les administracions públiques. L’arquebisbe hi va donar suport i va fer una crida als comuns i al Govern “perquè hi mirin de posar remei”. Astrié també va fer esment a l’habitatge durant el seu parlament i va remarcar que les institucions “hem d’estar al costat dels ciutadans, escoltar el que ens demanen i activar mesures ponderades que vagin en benefici de tothom”. El cònsol major va recordar la feina feta pel comú en habitatge, com la cessió al Govern d’un terreny de 3.000 metres quadrats a la Borda Nova per fer-hi pisos a preu regulat i l’impuls d’un edifici de lloguer a preu regulat al Cedre de Santa Coloma.

El Copríncep episcopal passejant per Andorra la Vella, ahir.

tracking