Detingut un advocat per falsificar receptes arran d'una denúncia de la CASS

L’advocat, de 52 anys, hauria provocat un perjudici de 9.521 euros a la seguretat social

Un agent de policia.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un advocat de 52 anys ha estat detingut per falsificar receptes per obtenir un medicament específic que va adquirir a més d’una desena de farmàcies. L’arrest va tenir lloc dijous passat al matí arran d’una denúncia de la CASS, que va detectar irregularitats en la recepta amb la qual comprava el fàrmac, segons va informar el cos de seguretat. L’import total de compra del medicament ascendeix a 13.263 euros i la seguretat social li ha reemborsat 9.521 euros que ara li reclama.

La policia explica que la CASS va comprovar que l’home havia manipulat la prescripció mèdica original per comprar el fàrmac i en revisar els reemborsaments que se li havien fet es va verificar que “havia adquirit en excés” el medicament des del gener del 2020.

El cos de seguretat destaca que en l’escorcoll que es va fer al lloc de treball del lletrat i al domicili els agents van “trobar indicis de la manipulació de les receptes”. L’arrestat està acusat d’un delicte contra el patrimoni, contra la seguretat en el tràfic jurídic i contra la salut pública, per haver falsificat les receptes mèdiques.

RESISTÈNCIA A LA POLICIA

D’altra banda, la policia, segons va informar ahir en un comunicat de premsa, va ser requerida durant aquesta setmana en un supermercat d’Andorra la Vella perquè un home de38anys i no resident que es trobava en un fort estat d’embriaguesa estava increpant una treballadora. Quan el cos policial hi va intervenir, l’home es va resistir al control amb una actitud agressiva, insultant-los i amenaçant-los. Un cop van arribar a les dependènciespolicialsi es vaverificarel queduia, esva comprovar que la motxilla que portava no era seva, havia estat furtada el mateix dimarts al matí. L’home ha estat arrestat per un delicte contra la funció pública, l’honor, la llibertat i el patrimoni.

SET ARRESTATS AMB CERTIFICATS D'EXPERIÈNCIA LABORAL FALSOS

La policia ha detingut en els darrers dies set persones per haver falsificatcertificatsd’experiència laboral amb la finalitat d’obtenir el permís de residència i treball. Els arrestats tenen entre 21 i 41 anys, sis de les persones van ser detingudes a lesdependènciesdel servei d’Immigració i la setena va serarrestadaa Ordino. L’última persona hauria ajudat un dels altres detinguts a falsificar el document. Elsdetingutssónpresumptes autors de delictes contra la seguretat en el tràfic jurídic. La policia recorda que és un delicte falsificar dadesrelacionadesamb l’experiència i la vida laboral. Les persones que el cometen, a més de la detenció, d’una possible expulsió i de no poder optar al lloc de feina, passen a tenir antecedents penals, fet queimpediràdemanar de nou el permís de residència i treball mentre els constin.

EL CONDUCTOR D'UN PATINET DONA 2,16 D'ALCOHOLÈMIA

La policia va informar ahir de la detenció d’un conductor d’un patinet amb una taxa d’alcoholèmia de 2,16. L’home, de 35 anys, va ser arrestat la matinada d’ahir, quan els agents el van enxampar fent esses i circulant en direcció contrària. A la matinada, segons va informar la policia, també van ser detinguts tres homes per possessió de drogues. Dos d’ells, de 25 anys, van ser arrestats prop d’un local d’oci nocturn de la capital per possessió de 0,7 grams de cocaïna, mentre que l’altre, de 28 anys, va ser detingut quan passava la frontera amb Espanya en autobús per dur 0,7 grams de cocaïna.

tracking