detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

De les 190 persones que concorren a les eleccions comunals, de les 190 cares que trobem als cartells que es van enganxar ahir, 110 no apareixeran a les pàgines del Diari del 18 de desembre i no s’asseuran al seu consell de comú entre el 2024 i el 2027.

D’aquestes 110, 28 ja ho saben de fa dies, des del moment en què van acceptar d’anar de suplents. Una vintena més també ho tenen força coll avall pel fet que tot i que en campanya no ho admetran, són plenament conscients que no guanyaran el dia 17. També ho tenen força assumit els que van de 9 i de 10 de les llistes que parteixen com a favorites –que veuran com tots els seus companys de batalla d’aquests dies entraran i ells es quedaran a fora– i els que van del 3 o el 4 en avall de les llistes que segurament es quedaran a l’oposició. Una altra situació poc agraïda és la dels que aquests dies van de caps de llista i a partir del 2 de gener quedaran relegats a l’oposició sense cap mena de possibilitat d’incidència en el dia a dia de la parròquia i amb una representació al consell de comú molt menor als suports obtingut a les eleccions.

110 persones, en total, de les quals la immensa major part saben d’entrada que la seva aventura política acabarà en menys de 15 dies. 110 persones que pencaran hores i hores –les mateixes que els 80 que sí que sortiran–, 110 persones –ves que no sigui per això que tan sols són 110– que quedaran exposades a comentaris despectius i a befes per part d’anònims i de gent que només s’alia amb el cavall guanyador de cada cursa. 110 persones que donaran aquests dies la cara tot i saber que no els espera cap premi. 110 persones que ens ofereixen a la resta –als qui ens ho mirarem des del sofà i des de Twitter i no aportem gran cosa– una alternativa. Gràcies per fer-ho possible.

tracking