Dues visions per transformar la parròquia

Astrié destaca el canvi que s’ha impulsat i González critica les accions només per al turista

El cap de Govern saludant el candidat demòcrata.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

David Astrié haurà de deixar clar durant aquesta campanya que és la persona capacitada per conduir el comú d’Andorra la Vella i que l’etapa Marsol –la personalitat de l’ara ministra és innegable– no queda esborrada, però queda enrere amb la marca Astrié. Ha tingut temps de fer-ho en aquest darrer tram de mandat i ahir, en la posada en escena de l’inici de la campanya electoral, ho va deixar clar. Recolzat pel cap de Govern, Xavier Espot, per diversos ministres i exministres, consellers generals i militants i, sens dubte, per Conxita Marsol, Astrié i Miquel Canturri van enganxar el primer cartell amb el lema Fem parròquia. Amb el suport de Progressistes-SDP aspiren a mantenir la gestió del comú davant una renovada oposició que lidera el socialdemòcrata Sergi González i la copresidenta de Concòrdia, Olalla Losada, i també amb el suport de la plataforma Somveïns, amb el lema Ho volem fer amb tu.

Astrié va defugir de favoritismes tot i reconèixer que aquests anys al comú “fa que la gent em conegui”. Quant al seu projecte per a Andorra la Vella, va remarcar que l’objectiu és explicar la feina que ha servit per transformar la capital i aquest serà un dels principals missatges. El candidat a la reelecció va admetre el factor Marsol, recordant, però, que s’ha aconseguit un consens de les forces polítiques en matèria d’habitatge i “estem en una situació més calmada”. També va recordar la cessió que s’ha fet des de la corporació per construir habitatges socials.

Un altre dels eixos del programa d’Enclar, a banda dels problemes per accedir a un habitatge, és la participació de la ciutadania. “Volem saber què pensa el poble”, va indicar González, que es va preguntar si algú li ha demanat si volia gastar-se quatre milions d’euros “en unes fonts pagades amb els diners dels ciutadans”. Per Enclar és molt important la participació i “la cohesió de la parròquia”, va dir, i va exposar que cal escoltar la veu dels ciutadans.

González va declarar que després de vuit anys de govern demòcrata al comú de la capital “la ciutadania troba que hi ha moltes mancances”, i va concloure que des d’Enclar s’assegurarà que no hi hagi persones de primera i persones de segona. “Tots som iguals i això des d’Enclar ho tenim molt clar i ho volem potenciar”, va sentenciar.

Els dos candidats van coincidir en la importància d’aconseguir una major participació dels electors amb relació a fa quatre anys, quan només va participar en els comicis el 48%. Astrié i González van remarcar que és bo que el poble s’expressi i decideixi de forma clara quin projecte de parròquia vol.

El fins ara cònsol va afegir que a banda de la transformació de la parròquia, també s’insistirà en el medi ambient, la sostenibilitat i aquells aspectes socials que més incidència tenen en la ciutadania. Demòcrates va fer el seu acte a la plaça de la Rotonda, mentre que Enclar va optar pel nucli històric i va fer l’enganxada a la plaça Príncep Benlloch.

González i Olalla s'abracen durant l'enganxada del cartell.

tracking